Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS SVI ŽELE KOD NJE: Dvorana joj je puna od 6 ujutro, a njezine vježbačice izgledaju kao top modeli

Suzana Štimac jedna je od najpopularnijih fitness instruktorica u Zagrebu, a Story.hr redakcija je s njom popričala o njezinim online izazovima, vježbama koje preporuča te malim tajnama kako ostati u formi i u ovo depresivno i hladno vrijeme.

Suzana Štimac Izvor: Nika Vojvodić

Danas svi žele vježbati kod Suzane Štimac, poznatije kao Suzana Moj Trener. Čime je osvojila zagrebačku fitness scenu, saznajte u nastavku.

Story: Kako se natjerati na trening kad krene ovo depresivno, jesensko vrijeme? Kako motiviraš svoje cure za redovite dolaske u teretanu?

Bez puno razmišljanja, samo kreneš. To vam treba postati dnevna rutina kao i sve drugo u životu. Dok god tražimo motivaciju u nečemu ili vježbamo radi nečega neće nam trening postati rutina. Ako već ne trenirate radi zdravlja onda trenirajte jer je to trend. Koliko je do prije par godina bilo normalno da sjedimo u društvu i da od deset osoba samo dvije vježbaju, tako je danas obrnuto, od 10 osoba dvije ne vježbaju – trend za bolje zdravlje. Trenirajte, bolje ćete se osjećati, probajte…

Story: Vječno pitanje: je li bolje trenirati ujutro ili popodne te koliko puta tjedno?

Ja sam pobornik jutarnjeg treninga i jedna od onih koja je pokrenula ranojutarnje treninge u Zagrebu. Ide 15. godina da je u 06:00 puna dvorana vježbača. A zašto je bolje? Ja to gledam s praktične strane jedne mame. Ujutro u 06:00 ne falite nikome, nije gužva u prometu i popodne nakon posla možete se posvetiti djeci, društvenom životu… Dan nam nosi razne izazove koji nas vrlo često potroše pa nemamo snage ni volje za treningom. Trenirajte ujutro i napravite nešto dobro za svoje zdravlje. I da, kažem 5 puta tjedno jer se kroz dan premalo krećemo, veći dio dana sjedimo, lokomotorni sustav nam pati i kad pogledamo koji je radni staž pred nama ako mirovinu želimo dočekati aktivni mislim da je 45 min u danu minimalno što možemo dati svome tijelu jer drugog nemamo.

Suzana Štimac Izvor: Nika Vojvodić

Story: Žene uvijek zanima: koje su to najbolje vježbe za stražnjicu, a koje za trbuh?

To su male tajne velikih majstora, haha. Šalim se. Čučanj nikad nije zakazao kad je stražnjica u pitanju, isto kao što plank nije zakazao kada je trbuh u pitanju, ali ako netko od čitatelja poželi imati čvrstu stražnjicu i čvrst trbuh neka dođe na moj trening ili neka krene online trenirati, uspjeh mu je zagarantiran.

Story: Što kažeš vježbačima sa stavom 'vježbam da bi mogao jesti što želim'? Koja je najgora osobina tvojih redovitih vježbača, ako ih imaju?

Ja svoje stalne vježbače samo mogu pohvaliti na disciplini i ustrajnosti. A ove vježbam da bih mogao jesti podržavam. Uživati u hrani bez grižnje savjesti je danas uspjeh.

Story: Ako nam se vikendima ne da na trening, koju aktivnost preporučuješ?

Ja uvijek biram hodanje ili planinarenje jer nam je to lako dostupno, bildamo srce, hranimo kožu, puno je benefita kojih vrlo često nismo niti svjesni.

Story: Tko je Suzana kad nije u teretani i sa svojim vježbačima?

Mama dvije kćeri i njih dvije su moja najveća motivacija. One su me izgradile u odgovornu i emancipiranu ženu koja je ponosna i zadovoljna sa svojim životom.

Story: Možeš li nam reći nešto više o svojim online izazovima za koje je bila velika pomama?

Sretna sam da su ljudi prepoznali moj trud i ljubav prema treninzima. Suze mi na oči krenu od ponosa kad mi netko javi s druge strane zemlje i kaže da je uz moje online treninge aktivan već godinu dana i da je svoje dnevne navike promijenio iz korijena. Želja mi je pokrenuti što više ljudi, motivirati ih, pomoći im da se dobro osjećaju u svome tijelu i tek sam krenula. Imam još puno ideja kako pokrenuti ljude iz cijele regije… Trenirajte ljudi, budite zdravi, sretni i veseli, a ako mi ne vjerujete, probajte!

Povezane vijesti

Magazin

Royals