Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JESEN U GRADU I DNEVNOM BORAVKU: Prekrasne ideje za preuređenje doma koji nećete htjeti napustiti

Dom je mjesto gdje smo najopušteniji i upravo zbog toga većina ga ljudi voli svake sezone obnoviti određenim intervencijama koje ne moraju biti ni skupe ni zahtjevne, riječ je o detaljima koji uistinu čine razliku i otvaraju nove perspektive

teigan-collage - 2021-10-22T144714.764 Izvor: Shutterstock

Ugodne i tople tkanine s uzorkom, zemljani tonovi, vintage komadi namještaja s modernim detaljima, mramor i terrazzo materijal preuzimaju primat u jesenskim trendovima uređenja interijera.

U skladu s prirodom, jesen podrazumijeva masivnije komade namještaja, toplije tonove, slojevitost i kombiniranje uzoraka koji će dati dodatnu notu udobnosti i ugode. “Mislim da su zemljani i neutralni tonovi savršen izbor za jesensko preuređenje”, izjavila je kanadska dizajnerica interijera AmandaEvans, poznata po uređenju brojnih luksuznih domova.

'Pandemija je istaknula potrebu da svoj prostor učinimo ne samo funkcionalnijim nego i osobnijim', smatra BrittanyFarinas, dizajnerica iz studija House of One čiji je potpis zabilježen u kućama bogataša na Floridi i u Miamiju.

I zaista je u pravu, jer svatko od nas voli pronaći utjehu u osobama i stvarima koje su nam poznate. Prozračnost i lepršavost ljetnih materijala zamijenili su masivniji, deblji i topliji materijali s uzorkom, a sve u službi topline i stvaranja osjećaja sigurnosti i mira u domu.

Pritom je u odabiru podnih obloga naglasak na drvu, tamnijim drvenim nijansama i pločicama koje pojačavaju dojam topline. Isto pravilo vrijedi i za namještaj. Osim što jesenski trendovi sve više diktiraju oživljavanje i ponovno stavljanje u funkciju vintage namještaja, dizajneri interijera naglasak stavljaju na zemljane tonove na zidovima, višeslojnost u materijalima pri uređenju dnevne i spavaće sobe, kao i postavljanje detalja koji će razbiti monotoniju i u dom unijeti dašak razigranosti.

teigan-collage - 2021-10-22T144551.329 Izvor: Shutterstock

DNEVNA SOBA

Zidne tapete i ove su jeseni hit među dizajnerima interijera. Osim što stvaraju poseban vizualni dojam, istodobno oplemenjuju prostor reljefnim uzorcima ili ilustracijama. Uskladite ih s udobnom sofom u neutralnoj nijansi, drvenim podom i cozy tepihom, a skulpturalnim lusterom unesite dašak umjetnosti i zaigranosti u dnevnu sobu.

teigan-collage - 2021-10-22T144502.746 Izvor: Shuterstock

KUHINJA

Podne pločice, radna ploča ili zidna obloga, gdje god postavite mramor odisat će elegancijom i profinjenošću, posebice ako je ukomponiran sa zemljanim tonovima. Mramor je već neko vrijeme jedan od najtraženijih materijala pri uređenju kuhinja i taj se trend nastavlja. Uskladite ga s ostalim bojama i materijalima i dobit ćete posve nov doživljaj prostora.

teigan-collage - 2021-10-22T144407.682 Izvor: Shutterstock

SPAVAĆA SOBA

Mekane, tople tkanine obavezne su za hladnije vrijeme. Jesenski neizostavni trend u uređenju interijera svakako su materijali s teksturom, počevši od buklea i krep-muslina do organskog pamuka. Poigrajte se posteljinom na prugice ili kariranim uzorkom, a prekrivačima od umjetnog krzna unesite još jednu notu topline u spavaću sobu.

teigan-collage - 2021-10-22T144313.635 Izvor: Shutterstock

KUPAONICA

Odabir boje pločica u kupaonici odredit će daljnji smjer uređenja, a terrazzo se, zahvaljujući izdržljivosti, svrstao među najpoželjnije materijale. Neka terrazzo postane podna pločica, obložite njime cijelu kupaonicu ili samo walk-in tuš. Stvorite kontrast zagasitom bojom jednog zida i na njega postavite veliko vintage ogledalo. Kombinacija koja
obara s nogu!

Povezane vijesti

Magazin

Royals