Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE VIŠE LJUDI ŽELI URED U SVOM DOMU: Mirjana Mikulec otkriva kako da kuhinjski šank postane radni kutak 

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec za Story piše o novome izazovu u interijerima i sve češćim zahtjevima klijenta da njihov dom ima ured ili radni kutak u određenoj prostoriji, što nimalo ne čudi s obzirom na aktualne okolnosti zbog pandemije i rada od kuće

Kuhinjski šank Izvor: Ivan Črepić/Marko Cindarić

Moderno stanovanje donijelo je život u reduciranom broju kvadrata, ali s više funkcija i većom praktičnošću, što može predstavljati pravu muku vlasnicima u osmišljavanju prostora.

Projektiranje skučenog prostora ni dizajnerima nije jednostavan posao, ali svi ga ipak shvaćamo kao izazov. Kada projektirano takve interijere, obično budu posebniji jer zahtijevaju veću kreativnost i iznjedre originalna rješenja.

A sada je pred dizajnerima novi izazov - klijenti sve češće traže da njihov dom ima ured ili radni kutak u određenoj prostoriji, što nimalo ne čudi s obzirom na aktualne okolnosti.

 Izvor: Saša Lisjak

Iako je radni kutak već neko vrijeme trend u suvremenom načinu stanovanja, u posljednjih godinu i pol ovaj je koncept postao imperativ. U samo nekoliko dana većina nas preselila je posao u životni prostor i bilo je potrebno na brzinu osmisliti kućni ured. Ova nova dimenzija funkcionalnosti koju su dobili domovi zahtijevala je reorganizaciju prostora, pa i neke veće preinake poput micanja zidova i stavljanja pregrada.

Stoga klijenti već na prvom razgovoru, kada iznose svoje želje i ideje, naglase kako bi svakako u domu htjeli imati dio s radnim stolom. Uz pomno planiranje i korištenje namještaja po mjeri, doista se može i u najmanjem interijeru pronaći mjesto za kućni ured ili stvoriti multifunkcionalan prostor koji će služiti i za rad od kuće.

Osim toga, kućni ured može postati i onaj dio doma gdje ćemo imati malo privatnosti i opustiti se uz čitanje internetskih tekstova, bavljenje hobijima ili telefonske razgovore. Dovoljni su samo uski, konzolni stol za računalo i sitnice potrebne za rad, zatim ladičar ili pak zidna polica i stolac koji neće zauzimati više od četvornog metra prostora.

Stoga kućni ured može biti dio gotovo svake prostorije - unutar niše u namještaju ili zidu, ispod stubišta, u neiskorištenom kutu u hodniku ili lođi, u spavaćoj sobi u kojoj će dijeliti mjesto sa stolićem za šminkanje. Radni kutak može postati kuhinjski šank ili otok, ako imate blagovaonski stol za objedovanje - u tom slučaju nećete morati sklanjati neprestano računalo i papire za posao. Također, radni stol možete nadograditi na postojeći namještaj - regal, policu za knjige ili produžiti kuhinjski otok.

 Izvor: Darko Mihalić

Povezane vijesti

Magazin

Royals