Diljem Lijepe Naše održat će se adventski sajmovi u punom sjaju te ih definitivno s nestrpljenjem očekujemo. Prošlogodišnja situacija s pandemijom koronavirusa uzrokovala je otkazivanje mnogih slavnih adventskih sajmova diljem svijeta.

Iako je zagrebački advent više od tri godine slovio za najljepši u Europi, zaintrigirao nas je advent u Opatiji koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.

Advent u Opatiji
Visit Opatija 

Naime, zima će Opatiju i ove godine odjenuti u raskošno adventsko ruho. Najromantičniji i najsvečaniji dio godine najbolja je prilika za upoznavanje ove poznate europske destinacije u jedinstvenoj atmosferi.

Vrijeme je to u kojem se blagdanska čarolija osjeti u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim, a mi jedva čekamo uživati u spektaklu lampica, šumu valova i brojnim slasticama koje se tijekom ovog razdoblja mogu kušati.

Advent u Opatiji
Visit Opatija 

Opatija je 26. studenog započela svoju božićnu atmosferu koja će trajati sve do 9. siječnja, a proširit će se već poznatim lokacijama tog primorskog gradića.

Ukrašeni su Umjetnički paviljon Juraj Šporer i park Sv. Jakova, park Angiolina, Ljetna pozornica te gradska tržnica, ali i neki novi prostori: šetnica lungomare na području od hotela Savoy do Ville Madonna, terase hotela Continental, Milenij i Imperial, kavana Strauss, a sve uz prigodnu ponudu hrane i pića.

Raskoš lampica, goleme figure Orašara, klizanje i uživanje u gastronomskoj ponudi zasigurno će privući mnoge u ovaj gradić udaljen samo dva sata vožnje od Zagreba, a posebno nas je razveselilo i to što će se početkom adventa, u prosincu, održati i Festival čokolade.

Advent u Opatiji
Visit Opatija 

Bajkovita atmosfera adventski raskošno uređenog grada je sjajna kulisa za vrhunske slastice koje će se, ekskluzivno za 15. Festival čokolade, vratiti u Kristalnu dvoranu hotela Kvarner.

Naime, od 3. do 5. prosinca posjetitelji sajma 'Čokoladna čarolija' mogu kušati neodoljive delicije dvadesetak domaćih i stranih proizvođača, ali i doživjeti još mnoga slatka iznenađenja koja su pripremili organizatori.

Advent u Opatiji
Visit Opatija 

Sveukupno gledano, opatijski advent ove godine ima doista jako puno za ponuditi svojim posjetiteljima. Ukoliko želite i sami osjetiti zimsku čaroliju pored mora, okruženi velebnim vilama, palmama i tisućama lampica, znate gdje se uputiti.

U galeriji pogledajte ostale fotografije adventa u Opatiji:

Visit Opatija Advent u Opatiji