Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA UVRŠTENA MEĐU TOP TRI DESTINACIJE: Našli smo se na listi National Geographic Travelera

Hrvatska je uvrštena među top tri destinacije po izboru National Geographic Travelera.

 Dubrovnik Izvor: Shutterstock

Čitatelji britanskog izadnja magazina National Geographic Traveler Hrvatsku su izabrali kao jednu od tri najbolje zemlje u kategoriji za bliže destinacije iz 2021. godine, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice.

U navedenoj kategoriji za najbolju je destinaciju proglašena Italija, a osim Hrvatske je finalist bila i Grčka.

 Hvar Izvor: Shutterstock

'U trenucima kada su putovanja još uvijek neizvjesna, Britanci ipak neprekidno traže inspiraciju za buduća putovanja. Pritom se oslanjaju na pouzdane medije poput National Geographica, koji već više od desetljeća svojim sadržajem i kvalitetom dominira medijskim prostorom u Velikoj Britaniji u segmentu časopisa za putovanja. Iznimno nam je zadovoljstvo i veselje što su čitatelji tako velikog medija odali priznanje jedinstvenostima Hrvatske i na taj način istaknuli našu zemlju kao jednu od destinacija koju Britanci uvijek rado posjećuju’, rekla je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji.

Nagrade su bile dodijeljene i u kategoriji najbolji grad u kojoj je pobijedila Barcelona, a finalisti su bili Amsterdam i New York City, dok je u kategoriji najbolje daleke destinacije pobijedio Japan, uz koji su finalisti Novi Zeland i SAD.

Ovo je šesti put zaredom da se dodjeljuje nagrada ‘Readers Awards’, a radi se o listi najboljih destinacija, turoperatora, aviokompanija i doživljaja koja je nastala prema užem izboru čitatelja ovog prestižnog časopisa.

 Rovinj Izvor: Shutterstock

Uvrštavanje Hrvatske među tri najbolje bliže destinacije za Britance komentirao je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglašavajući da je to još jedna u nizu nagrada njegovim kolegama i ukupno hrvatskom turizmu za odlično obavljen posao u godini obilježenoj pandemijom koronavirusa.

Iz HTZ-a za National Geographic Traveler (UK) kažu da je jedan od najpoznatijih svjetskih brendova, poznat i po nagrađivanom novinarstvu, ekspedicijama, znanosti i obrazovanju, pri čemu i publiku potiče na putovanja uz isticanje i održivih putovanja iz lokalne i kulturne perspektive.

Samo u Britaniji taj se magazin tiska u gotovo 60 tisuća primjeraka, dok njihove internetske stranice godišnje ostvaruju više od 10 milijuna jedinstvenih posjetitelja.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image