Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OMILJENA VIKEND DESTINACIJA MNOGIH HRVATA: Obiluje prelijepim atrakcijama, a zovu je centrom svijeta

Glavni grad nama susjedne države je omiljena destinacija puno Hrvata.

Rim Izvor: Shutterstock

'Svi putevi vode u Rim',poznata je izreka. Glavni grad Italije jedan je od najposjećenijih mjesta na svijetu, a Hrvatima je među omiljenim vikend destinacijama jer im je u blizini i baš tamo mnogi putuju ovih dana.

Rim je pun atrakcija i teško je odlučiti što 'strpati' u svoj raspored. Jedno od omiljenih mjesta je Koloseum, najveći amfiteatar koji je ikad izgrađen. Potječe iz 1. stoljeća kada ga je dao sagraditi car Vespazijan. Koloseum je u svoje zlatno doba mogao ugostiti između 50.000 i 80.000 gledatelja.

Rim Izvor: Unsplash

Dok ste u Rimu možete zakoračiti u drugu državu. Naravno, riječ je o Vatikanu koji je važno religijsko mjesto u svijetu. U njegovom središtu je Trg svetog Petra na kojem se nalazi bazilika svetog Petra, najveća crkva na svijetu u koju stane 60.000 ljudi.

Neizostavan dio tijekom turističkog obilaska je i Panteon koji je dokaz moći antičkog Rima, a svake godine ga posjeti više od sedam milijuna ljudi.

Rim Izvor: Unsplash

Ne zaboravite ni Fontanu di Trevi, jednu od najraskošnijih fontana na svijetu i pojavila se u nizu filmova. Trebala su tri desetljeća da ju izgrade, a ime je dobila prema ulicama koje vode do nje: Via Dei Crocicchi, Via Poli i Via Delle Muratte.

Legenda kaže da svaki čovjek, koji baci novčić u fontanu, vratit će se u Rim. Puno turista to priželjkuje pa se u jednom danu prikupi oko 3000 eura. Posljednjih godina se taj novac skuplja i donira za beskućnike u Rimu. Zanimljivo je i da Rim ima 280 fontana. 

Rim Izvor: Shutterstock

Svakako u svoj izlet uključite i španjolske stube od 135 stepenica, koje spajaju trgove Piazza di Spagna na dnu i Piazza Trinità dei Monti, te Sikstinsku kapelu u kojoj se odvijaju papinske konklave, odnosno tamo se bira novi papa.

Ovo su neke od omiljenih atrakcija, a pokazuju zašto je Rim draga destinacija svim Hrvatima.

U našoj galeriji razgledajte neke od lokacija talijanskog grada. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals