Jučer je održana Liderova konferencija 'Žene u biznisu', a Lada Tedeschi Fiorio treću je godinu zaredom proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj.

Lada je potpredsjednica za korporativnu strategiju i rast Atlantic Grupe. Naime, na prvo mjesto s liste deset najmoćnijih plasirala se upravljajući sa 707 milijuna eura, a slijede je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko.

Ovo je bila 11. konferencija 'Žene u biznisu' koja je održana na Zagrebačkom velesajmu, a objavljena je i rang lista s 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Sveukupno, njihova moć procjenjuje se na iznos od 31,6 milijardi eura što je za 6,5 posto manje u odnosu na prošlu godinu.

Ako usporedimo prošlu godinu u kojoj je njihov prosječni prihod tvrtkama iznosio 194 milijuna eura, ove godine pali su na 189 milijuna eura. Posljedice takvog pada pripisuju se prošlogodišnjem gospodarskom padu, uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

Lada Tedeschi Fiorio

Lada Tedeschi Fiorio
Žarko Bašić/PIXSELL 


Lada Tedeschi Fiorio poznato je ime u hrvatskom biznisu. Članica Uprave Atlantic Grupe jedna je od najuspješnijih poslovnih žena u Hrvatskoj te je zbog toga treću godinu za redom odnijela titulu najmoćnije.

Martina Dalić

Martina Dalić
Profimedia 


Nadzorni odbor Podravke na svojoj sjednici održanoj 3. veljače jednoglasno je izabrao dr.sc. Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave Podravke. Mandat novoimenovane predsjednice Uprave trajat će do 23. veljače 2022. godine, odnosno do isteka mandata aktualne Uprave.

Dr.sc. Martina Dalić osoba je s bogatim iskustvom u javnom i privatnom sektoru, ali i međunarodnim institucijama.

U svojoj karijeri u javnom sektoru bila je potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica za gospodarstvo, poduzetništvo i obrt od 2016. do 2018. godine, ministrica financija od 2010. do 2011. godine, državni tajnik od 2004. do 2008. te pomoćnica ministra financija od 1997. do 2000. Karijeru u javnom sektoru počela je 1995. u Ministarstvu financija. Pored toga, 2011. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom Saboru te je taj mandat obnašala sve do 2015. godine.

Tamara Perko

Tamara Perko
Josip Regovic/PIXSELL 


Nadzorni odbor HBOR-a na prijedlog Vlade Republike Hrvatske donio je odluku o imenovanju predsjednice Tamare Preko. Naime, imenovana je 1. veljače 2017., a i danas obnaša svoju ulogu i funkciju.

Jadranka Sloković i Zdenka Infeld
Igor Kralj / PIXSELL 

Ostale najmoćnije žene hrvatskog biznisa za 2021. godinu su:

Jasenka Joukhadar, predsjednica Uprave i vlasnica Medical Intertradea, Anita Letica, predsjednica Uprave Philip Morrisa Zagreb, Liana Keserić, predsjednica Uprave Raiffeisenbank Austria, Daliborka Kranjčić, predsjednica Uprave KTC-a, Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma, Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG, Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice.