U blizini trešnjevačke tržnice smjestilo se novo 'it' mjesto u gradu, Peaches&Cream Bar, koje se svojom maštovitom ponudom i vrhunskim barmenima, ali i kompletnom atmosferom definitivno izdvaja od ostalih barova.
Prilikom našeg posjeta, porazgovarali smo s Dominikom Bečvardijem, vrhunskim barmenom s dugogodišnjim iskustvom i saznali smo, krivcem za nazive zanimljivih koktela s Peaches&Cream potpisom.
Također, zanimljiva činjenica - bar je otvoren u jeku koronavirusa, a evo što Dominik kaže o tome koliko je taj potez bio riskantan: 'Mogu reći da je bilo izazovnije nego u bilo kojem drugom vremenskom razdoblju do sada. Logistika postavljanja i otvaranja bara je ostala ista, ali gosti su s druge strane bili pod puno većim pritiskom i nesigurnošću nego što su bili do sada.'
Dominik smatra da gosti znaju prepoznati kvalitetnu i zanimljivu ponudu koja se plasira kroz opuštenu i zabavnu uslugu, pa nastavlja: 'Koliko god smo imali izazovan početak, toliko je vrijeme pokazalo da smo bili u pravu, a sretni smo što to može potvrditi i veliki broj naših stalnih gostiju.'
Kokteli su posebni i maštoviti, nude neke nove okuse, a opet cijene su pristupačne. Stoga, zanimalo nas je koliko je trajao proces ideje i realizacije bara:
'Začudo, nije nam trebalo puno vremena. Takve cocktail liste nije teško sastavljati kada si okružen ambicoznim i kreativnim ljudima. Cilj svake naše cocktail liste je da, prvobitno, u gostu probudimo osjećaj koji će ga vezati za naš bar. Uistinu se trudimo da nam pića ne budu dosadna i da svaki koktel koji gost proba ima svoj 'wooow' moment', tvrdi Dominik.
Ono što je privuklo našu pažnju je adventska cocktail lista.
Pitali smo Dominika da nam kaže nešto više o njoj.
'Zimska cocktail lista je druga koju smo izbacili od otvorenja. Ovo je prvi puta da smo promjenili cijelu listu u 8 potpuno drugačijih pića. Naravno, najprodavanija pića sa naše stare karte su i dalje u ponudi. Nova cocktail lista se bazira na toplijim (zimskim) okusima.'
Minty Xmas, Red Nose, HO! HO! HO!, Drunk Elf i Hot Ruddy nazivi su zimskih koktela inspirirani, naravno, božićnom tematikom. Jako cool, složit ćete se s nama. Otkrit ćemo vam i kako su nastali.
'Kao i s prošlom listom, s našim koktelima pokušavamo probuditi u gostu emociju ili neki osjećaj koji je imao u nekom trenutku života ili ga prvi puta proživljava u našem baru, tako da smo glavni izvor inspiracije na svakoj koktel listi mi..naša iskustva i osjećaji', istaknuo je Dominik.
'Naprimjer, svatko preko zime voli biti ušuškan na trosjedu dok gleda film i jede kokice...dodajmo tome da si ušuškan sa voljenom osobom i dobili smo koktel Netflix & Chill – koktel na bazi burbona koji u sebi ima okus citrusa i kokica, te dolazi dekoriran kokicama koje su posute karamelom.'
'Uz potpuno novu cocktail listu plasirali smo i posebnu adventsku ponudu koja se bazira na toplim koktelima na bazi vrućih čokolada i kuhanih vina. Uz par iznenađenja.'
Kad pričamo o favoritima, kod Dominika ne vrijedi ono 'ne mogu se odlučiti, sve su to moja djeca', pa nam je otkrio koji koktel mu je najdraži.
'Osobni favorit sa adventske liste mi je sigurno čokoladno kuhano vino. To još nisam probao dok ga nismo napravili u baru. Inače nisam veliki ljubitelj kuhanih vina, ali ovo ne mogu prestati piti. Naše crno kuhano vino smo spojili sa kakao maslacem te smo na taj način dobili izraziti okus čokolade u kuhanom vinu. Odličan topli napitak koji vrišti Božić.'
Već smo spomenuli, kreativni um iza domišljatih naziva je Dominik, ali ne zato što su njegove ideje najbolje, već zato što niti jedan član tima ne voli davati nazive koktelima, ali uskoče sa ponekom idejom tu i tamo.
'Uvijek sa nazivima koktela naginjemo tome da su zabavni i da gostu daju okvirnu sliku toga što će dobiti u čaši', kaže Dominik.
Zanimalo nas je, s njegovog stručnog stajališta, koji je koktel s liste najzahtjevniji za napraviti te što misli koji će se najviše svidjeti gostima.
'Što se tiče same tehnike izrade koktela, imamo koktele koji zahtjevaju kompliciraniju pripremu i one koji su jednostavniji za napraviti, ali to je već naš problem', priča Dominik.
Što bi se moglo svidjeti gostima ne može reći sa sigurnošću jer kako kaže 'ne mogu predvidjeti tko će biti kako raspoložen kada dođe u naš bar', ali sudeći po narudžbama 'čini se da su dosta raspoloženi (gosti) za Smack your lips'.
A evo i zašto. Smack your lips je kombinacija burbona pomiješanog sa čokoladom i kokosom koji se poslučuje u čaši ćiji je rub premazan miješavinom nutelle i portugalskog desertnog vina. 'Osim što je iznimno fin', nastavlja Dominik, 'ovaj koktel tjera gosta da nakon svakog gutljaja poliže svoje usne (od tuda i naziv).'
Za kraj, udijelio je savjet svima koji se žele upustiti u avanturu zvanu ugostiteljstvo, i otkrio koliko je zapravo teško imati vlastiti biznis.
'Koliko je teško? Izrazito teško i naporno! Znate onu uzrećicu : Nađi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jedan dan u životu...mi mislimo da je to laž. Ponađi posao koji voliš i pripremi se da radiš više i duže nego ikada u životu. Razlika je u tome što ako imaš dobar tim i dobru ideju sav taj trud i rad će rezultirati time da ćeš jednu večer leći u krevet i shvatiti da tvoja luda ideja možda čak i ima smisla', istaknuo je Dominik.
'Što se tiče svih koji planiraju otvoriti biznis savjetovao bih da budu drugačiji, neka se ne boje prekršiti neka pravila koja ih ljudi uče cijeli život i kao najbitnija stavka, nebitno kakav tip ugostiteljskog objekta otvaraju, neka zapamte da se bave točno time - ugostiteljstvom. Naš glavni i jedini zadatak je ugostiti ljude pili oni naš koktel ili čaj.'
Ne smijemo ni reći koliko smo ovih neodoljivih i prefinih koktela probali i popili, a naš savjet vama je da svakako posjetite Peaches&Cream Bar na adresi Krapinska 8 i prepustite se božićnoj, tekućoj čaroliji.