Uz kafiće i restorane jedno od omiljenih mjesta Zagrepčana za predah od napornog dana su craft pekarnice. Miris svježih peciva, kruha i kolača naprosto osvaja, a njihova ponuda je zaista šarolika te svatko može pronaći svoju savršenu kombinaciju.

Proizvodi bez aditiva
Instagram 

Ovi proizvodi nastali su po originalnim recepturama i tradicionalnim procesima, a redovi ispred njihovih prodavaonica svakog su dana sve veći. Donosimo vam popis pekarnica čiji su nas proizvodi osvojili na prvu.

Bread Club

'Otvorili smo pekaru koja radi kruh s prirodnim kvascem.'

Ističu kako je njihov tim sastavljen od ljudi koji su zaljubljeni u pekarstvo, a ljubav i inspiraciju žele prenijeti u svoje recepture i podijeliti s korisnicima. U njihovu ponudu možete zaviriti na adresama Trakošćanska 42 i Vlaška ulica 27.

Pekara Kuraž

'Prva pekara u Hrvatskoj koja proizvodi kruh i peciva bez aditiva i umjetnih boja. Svi proizvodi rade se po starinskim receptima i peku u krušnim pećima grijanim na drva.'

Njihove proizvode možete isprobati na tri lokacije u Zagrebu u sklopu tržnica, a to su Dolac, Špansko i Kvatrić.

Korica

'Svi se proizvodi rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme, uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina.'

Kako vi osigurali bogatstvo okusa i teksture ističu da njihovo tijesto prije pečenja provodi do 48 sati fermentirajući i razvijajući se. Pronaći ih možete na tri adrese, Deželićeva 36, Martićeva 19 i Preradovićeva 39.