'Slatko je ne raditi ništa', napisala je prije nekoliko dana Anamarija Asanović na profilu na Instagramu i uz objavu priložila svoju fotografiju u kupaćem kostimu snimljenu na bazenu.

Teško je bilo ne primijetiti vitku figuru splitske dizajnerice koju je, sudeći po fotografijama od prije godinu dana, lijepo isklesala.

Anamarija je Storyju otkrila da je svoju inače seksi siluetu još više dovela u red kako bi se bolje osjećala u svojoj koži.

Anamarija Asanović svoju inače seksi siluetu još više je dovela u red
Jadran Babić 

- Izgubila sam 13 kilograma - najprije nam je otkrila 34-godišnja Splićanka, a onda i objasnila kako je do toga došlo.

- Proces mršavljenja trajao je šest mjeseci, ako ne i dulje. Prvo sam to morala riješiti sama sa sobom u glavi, jer kad je to na mjestu, sve je lakše izvesti. Počela sam s povremenim postom u kojem osam sati u danu jedem, a tijekom preostalih 16 postim. Nekako sam taj ritam prilagodila sebi. Jela sam između 11 i 19 sati - priča Anamarija i otkriva kojih se namirnica odrekla.

- Primijetila sam da mi ne odgovaraju mliječni proizvodi pa sam ih izbacila iz prehrane. Kako sam krvna grupa 0, ne odgovaraju mi ni po tome. Cijela priča nije počela zbog izgleda, nego prije svega boljeg i zdravijeg osjećaja. Znala sam da će mi biti lakše kad se riješim suvišnih kilograma, u protivnom bih nastavila biti mrzovoljna - priznaje.

Anamarija Asanović izbacila je mliječne proizvode iz prehrane
Instagram 

I sama je svjesna da gubitak kilograma treba zaokružiti treningom cijelog tijela kako bi se održala muskulatura.

- Kod mene to tako ide: prvo sam morala smršavjeti, a onda sam krenula na treninge. S trenerom Ivanom Perasovićem vježbala sam kružni program koji me, priznajem, veseli. Radili smo dosta i na stabilizaciji koljena - otkrila je Splićanka.

Dodala je i što se može naći na njezinom meniju.

- Tijekom osam sati imam dva veća, konkretna obroka, a ostala tri su međuobroci i orašasti plodovi, voće. Ako mi se jede čokolada, priuštim si je. Samo je važna količina, ni u čemu ne treba pretjerivati - tvrdi dizajnerica.

Osvrnula se i na ljetnu svakodnevicu.

- Kad god mogu otplivam otprilike dva kilometra. Volim iskoristiti more i sve što ono daje. Mnogi misle da mi u Splitu imamo vremena i možemo si priuštiti odlazak na more svaki dan, ali zaboravljaju turističke gužve i naš posao. Mi nismo na odmoru. Početak rujna je pravo vrijeme za malo predaha - ističe.

Dala nam je i svoju definiciju kako se svaka žena može bolje osjećati u svojoj koži.

- Znam da je to individualno, ali što se mene tiče, samopouzdanje i neke dobre navike za tijelo i psihu proizlaze iz odluka. Moramo malo pospremiti nered u glavi - nasmijala se.

Anamarija Asanović smršavjela je 13 kilograma
Instagram, Anamarija Asanović 

Sve ostaje u obitelji!

Novu mušku kolekciju Anamarije Asanović osmislio je Antonio Asanović. Naime, na nagovor mlađeg brata poznata splitska dizajnerica kreirala je kolekciju u kojoj prevladavaju cargo hlače, kratke majice i već kultne kupaće gaćice koje ove godine slave četvrtu obljetnicu otkako ih je Anamarija plasirala na tržište.

Antonio Asanović osmislio je novu mušku kolekciju Anamarije Asanović
Instagram 

Materijal koji dominira muškom kolekcijom je organski pamuk, a u ulozi modela ovaj su put debitirali poznati vaterpolist Jerko Marinić-Kragić, košarkaš Duje Rađa i nogometaš Antonio Asanović. 'Bili smo samo nas dvoje i ako bismo se posvađali, ono drugo bi ostalo samo i ne bi se imalo s kim igrati.

Anamarija Asanović i Antonio Asanović imaju vrlo blizak odnos
Privatna fotografija 

Zato smo uvijek bili skupa. Ja sam njemu bila golman, a on meni model za oblačenje', opisala je Anamarija odnos s bratom Antonijem s kojim za jesen već najavljuje hudice.