Visoka škola Aspira i lifestyle brend i magazin Story dodjeljuju stipendiju u iznosu od 60.000 kuna za preddiplomski stručni studij gastronomije. Među brojnim pristiglim prijavama stručni žiri odabrao je pet finalista koji će svoju ljubav prema gastronomiji pokazati u finalu 20. rujna na radionici pod palicom chefa Nikše Bobana.
Jedna od finalistica je i poznato lice s malih ekrana – Karmen Jurčić! Karmen dolazi iz općine Grude iz zapadne Hercegovine, a javnost ju je već imala priliku upoznati u televizijskoj emisiji 'MasterChef' gdje se bila među pet najboljih amaterskih kuhara, i to bez prethodnog znanja i iskustva.
Priča ove finalistice nešto je drukčija jer ne započinje rečenicom kako je odmalena znala što želi postati. Njezina je priča zapravo dugotrajan i uporan put do pronalaska sebe i otkrivanja vlastitog talenta. Karmen, inicijalno medicinske struke, shvatila je da je istinski inspirira i pokreće svijet kulinarstva. Otkriva da joj je kuhanje prvotno bilo aktivnost kojom je skretala misli s tekućih problema, ali uskoro je spoznala da je to njezina osobna oaza mira. Inspirirana kreativnošću i pozitivnom vibracijom, upustila se u kreiranje tradicionalnih jela za svoju obitelj. Spontanost povezana s pronalaskom nove životne strasti dodatno je motivira da istraži svijet kulinarstva.
Nakon sudjelovanja u popularnom kulinarskom showu 'MasterChef' i dalje sve snage upire kako bi njezin san postao stvarnost, kako bi iskušala svoje granice i izgradila se u profesionalnog kuhara pod vodstvom najboljih.
„Što se tiče idealne karijere, vodim se onom - koliko se dam, toliko će mi se i vratiti. Voljela bih proći svijet zahvaljujući kuhinju. Posjetiti različite zemlje i učiti o kulinarstvu. Skupiti znanje i prenijeti ga novim generacijama, biti zapamćena i prepoznata u onome što radim. No korak po korak“, mudro ističe Karmen. Na pitanje što joj znači ulazak među pet odabranih finalista natječaja, otkrila nam je da je to još jedan razlog da vjeruje u ono što radi - a to je da postane bolja verzija sebe.
Studij gastronomije na Aspiri omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija Aspirini studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer, osim kulinarskih vještina, na studiju stječu znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su potpuno spremni za izradu poslovnog plana.