Visoka škola Aspira i lifestyle brend i magazin Story dodjeljuju stipendiju u iznosu od 60.000 kuna za preddiplomski stručni studij gastronomije.

Nakon brojnih pristiglih prijava stručni žiri odabrao je pet finalista koji će svoju ljubav prema gastronomiji pokazati u finalu 20. rujna, na radionici pod palicom chefa Nikše Bobana.

Upoznajte novog finalista – Antonia Fudurića! Antonio je zaljubljenik u gastronomiju i kuharstvo kojeg je djevojka nagovorila da slijedi svoje snove i prijavi se na natječaj za gastro stipendiju. Prvotno rezolutan da se ostvari u medicinskoj struci, sve je promijenio preko noći zbog zanimljivog i inspirativnog sna kako postaje kuhar!

Antonio Furudić
Privatna fotografija 

Finalist otkriva kako ga nitko od bližnjih nije sprečavao u ostvarenju tog nauma, no vjerovali su da je kratkoga vijeka. U svakom slučaju Antonio nije odustajao jer je želja s njegove strane ipak bila prevelika. Tvrdi da se suočio sa surovosti posla tijekom školske prakse tijekom koje nije izbjegavao ni najmrskije poslove poput guljenja krumpira i pranja crnog posuđa. Nakon školovanja u Opatiji započinje njegova karijera i potraga za novim, zanimljivim i izazovnijim mjestima u Hrvatskoj i stranim državama.

Evo me sada s 25 godina promijenio sam petnaestak restorana i hotela u želji da vidim i naučim što više novih i različitih stvari. Ne namjeravam se zaustaviti u skorije vrijeme. Želim hraniti svoju glad za novim izazovima i jelima. Ovo zanimanje nema vrhunca i uvijek može biti bolje...smatram da je jedan od najljepših poslova na svijetu jer ne postoje granice te ga puno puta usporedim s umjetnošću jer doista vjerujem da upravo to i je“ govori Antonio koji ističe da je iznimno zahvalan jer je ovo prilika koju si nije mogao priuštiti te se raduje izazovu u finalu.

Studij gastronomije na Aspiri omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija Aspirini studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer, osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana.