Prije nekoliko godina Burj Al Arab našao se na naslovnicama mnogih svjetskih medija kao ‘prvi svjetski hotel sa 7 zvjezdica’, iako službeno nije dobio takav rang, (službeno ima pet zvjezdica, što je najveći postojeći rang) no to svakako govori puno o tome što taj hotel predstavlja i kakva je njegova ponuda.

Bruj Al Arab jedan je od najluksuznijih hotela na svijetu
Shutterstock 

Hotel Burj Al Arab redovito se nalazi na vrhovima lista najluksuznijih hotela na svijetu. Nalazi se u Dubaiju, na umjetnom otoku 280 metara udaljen od plaže Jumeirah, a s kopnom je spojen privatnim mostom.

S visinom od 210 metara, jedan je od najviših hotela na svijetu, a pozornost privlači i njegova struktura, dizajnirana kako bi podsjećala na jedro broda. Na krovu ima i heliodrom koji se nalazi iznad 59 kata građevine. Zbog svog zanimljivog oblika, ali i glasovitosti posto je i svojevrsna turistička atrakcija u Dubaiju.

Inače, internetska stranica Money.co.uk, koja je analizirala podatke s Instagrama, proglasila ga je najljepšim hotelom s pet zvjezdica na svijetu.

Burj Al Arab
Profimedia 

U hotelu se nalazi 199 ekskluzivnih apartmana od kojih svaki ima pripadajućeg osobnog batlera koji se gostima na usluzi nalazi 24 sata dnevno. Najmanji apartman zauzima površinu od 169 metara kvadratnih, dok se najveći širi na čak 780 kvadrata. Njegov kraljevski apartman u kojem se noćenje plaća 24 tisuće dolara nalazi se na 12 mjestu CNN-ove liste 15 najskupljih hotelskih apartmana na svijetu.

Poželite li noćiti u ovom luksuznom hotelu, do tamo će vas prevesti vaš privatni vozač u luksuznim automobilima poput Rolls Roycea ili Lamborghinija. Želite li se, pak, iz hotela prevesti do obližnje plaže, na raspolaganju vam je vozilo za golf.

U sklopu hotela nalazi se šest luksuznih restorana među kojima se ističu Al Muntha u kojem će gosti, na 200 metara visine, moći uživati u pogledu na Dubai, a do kojeg vas vodi panoramsko dizano, te Al Mahara do kojeg vas vodi simulacija putovanja podmornicom, a u kojem se nalazi ogroman akvarij sa staklima debljine 18 centimetara koji sadrži 990 000 litara morske vode.

Burj Al Arab
Profimedia 

Svaki od 199 apartmana na dva kata (u ovom hotelu ne postoje obične sobe, samo apartmani) krasi prvorazredno uređenje, pri čemu su neki od zidova urešeni listićima od 24-karatnog zlata. Osim već spomenutih ekstravagantnih usluga poput osobnog batlera i vozača, goste će u apartmanu dočekati i set luksuzne Hermesove kozmetike od 14 dijelova.

Kad stignete u hotel, dočekat će vas dobrodošlica u obliku ružine vodice, rashlađenih ručnika, datulja i arapske kave uz koje se možete opustiti dok član osoblja unosi podatke iz vaše putovnice, a zatim će vas otpratiti direktno u vaš apartman, piše Insider.

Burj Al Arab
Shutterstock 

Do apartmana će vas voziti dizalo čija su vrata prekrivena 24- karatnim zlatom, a kad konačno stignete u raskošno ukrašeni apartman, tu je vaš osobni batler koji će vas uputiti kako sve funkcionira. Budući da se svime u apartmanima od zastora do klima uređaja upravlja daljinskim upravljačem, ovo će objašnjenje možda malo potrajati.

U apartmanu postoji mini bar, ali goste dočekuje i ponuda gazirane i negazirane mineralne vode, kao i izbor narezanog voća te slatkiši.

Burj Al Arab
Profimedia 

Osim udobnih madraca na velikim krevetima gosti koji će noćiti u ovom hotelu svoj jastuk će moći izabrati iz menija koji sadrži 17 različitih vrsta jastuka koji se međusobno razlikuju po vrsti materijala od kojeg su napravljeni, debljini i čvrstoći.

U kupaonici se nalazi veliki tuš, kao i jacuzzi u kojem će vam osobni batler, ako poželite, pripremiti pjenastu kupku.

Burj Al Arab
Shutterstock 

Za zabavu tu je golema terasa na kojoj se nalaze dva bazena, 24 sjenice i osam 'royal' sjenica koje uključuju usluge batlera, klimatizaciju, televizor, svježe voće i aparat za kavu.

Tu je i neizostavni infinity bazen s kojeg pogled puca na Perzijski zaljev i koji je savršeno mjesto za promatranje zalaska sunca.