Budući da se cvijećem profesionalno bavi već više od deset godina, a i dolazi iz obitelji koja se generacijama bavi floralnim dekorom, zagrebački dizajner Marko Pollak jedan je od najpozvanijih stručnjaka za komentiranje noviteta iz svijeta cvjetnih ukrasa.

Marko Pollak je vlasnik cvjetnog butika Pollak Flowers
Pollak Flowers 

On je svoj zagrebački cvjetni butik Pollak Flowers u hotelu Sheraton (ulaz iz Draš­kovićeve ulice) već ukrasio prigodnim blagdanskim detaljima, a mi smo ga pitali što će oni koji kupuju adventske vijence ove zime moći staviti na stol.

Uvijek otvoren za razgovor o trendovima u cvjećarstvu, za Storyjeve je čitatelje pripremio nekoliko adventskih vijenaca kako bi nam jasno dao do znanja da je doista sve dopušteno.

Naravno, u određenim okvirima kako se paljenje četiriju svijeća koje simboliziraju tjedne došašća do Božića ne bi pretvorilo u nepotreban kič.

Barokni dekor

Adventski vijenac
Pollak Flowers 

Za one odvažnije koji žele impresionirati i sebe i druge, adventski vijenci sa zlatnim i srebrnim kuglicama, ukrašeni suhim grančicama i u prigodnim vazama koje neodoljivo podsjećaju na barokne ukrase, pravi su hit.

Takav vijenac na stolu itekako čini razliku i zadovoljava potrebu za blagdanskim dekorom. Ako je u kombinaciji i mašna, neće vam trebati ništa drugo osim eventualno... okićenog božićnog drvca.

Klasična ljepota

Adventski vijenac
Pollak Flowers 

Za one koji ne vole previše eksperimentirati s adventskim vijencem, Pollak je pripremio aranžmane na grančicama koji podsjećaju na gnijezda.

Suhe grančice savijene u krug, urešene mašnama i malenim kuglicama te detaljima poput plavih bobica, popularni su komadi koji će se mnogima svidjeti. Kombinacija bijele i crvene (lijevo) također je jedna od popularnijih svake godine.

Na visokoj nozi

Adventski vijenac
Pollak Flowers 

Visoke vaze, kao i one brončanih nijansi ili pak ukrašene šljokicama, jedan su od motiva koji će ove zime definirati blagdansku sezonu.

Dok tanke, visoke svijeće naglašavaju eleganciju i profinjenost, postolja na kojima stoje ovakvi vijenci daju određenu drskost i stav, gotovo kao ukras koji može poslužiti u svako doba godine za jedinstven ugođaj. 

U galeriji pogledajte više fotografija prekrasnih adventskih vijenaca iz Pollak Flowers radionice.

Pollak Flowers Pollak Flowers adventski vijenci