U mnoštvu dijeta koje danas možemo pronaći u bespućima interneta, jedna od njih nikada ne izlazi iz trenda. Riječ je o mjesečevoj dijeti koja se prakticira u vrijeme punog Mjeseca.

Ova će vam dijeta pomoći da skinete 'višak' kilograma, ali nakon postizanja željenih rezultata, morate nastaviti sa zdravim načinom prehrane. U suprotnom, kilogrami se mogu vratiti, a kako biste to izbjegli, važno je pridržavati se jednostavnih pravila.

Dakle, dijeta se prakticira u vrijeme punog Mjeseca, traje 24 sata, a može se provoditi više puta godišnje. Uz nju ćete pomoći tijelu da se riješi masnih naslaga, poboljšat ćete si metabolizam i uz pomoć detoksikacije smanjiti nastanak celulita.

Ukratko, riječ je o postu u trajanju od 24 sata, odnosno, konzumiranje hrane zabranjeno je 24 sata od trenutka mjesečeve mijene. Dozvoljen je unos vode i nezaslađenih čajeva, a ostali napitci poput alkohola, mlijeka ili gaziranih pića su strogo zabranjeni.

Ova dijeta neće nanijeti štetu organizmu jer će snaga gravitacijske sile i količina vode koje imamo u tijelu utjecati na njezinu provedbu. Sav stres, loša i obilna prehrana te tekućina koju bi naš organizam zadržavao u sebi, izlučit će se. Zato već nakon 24 sata možete izgubiti i do tri kilograma. Osim gubitka kilograma, našem organizmu ćemo na ovaj način omogućiti da se odmori.

Kako biste održali postignuti rezultat važno je da reducirate unos kalorija i tijekom ostalih dana. Savjetuje se jesti hranu poput orašastog voća, sezonskog povrća, mesa poput junetine i pilećih prsa te ribu. Također, možete konzumirati limun koji je bogat vitaminom C.

Nikako se ne preporučuje konzumirati šećer, tjesteninu te pretjerano slana jela.

Ova će 2023. godina donijeti 13 punih Mjeseca, za razliku od uobičajenih 12 godišnje. Prvi smo puni mjesec doživjeli 6. siječnja, potom 5. veljače, a sljedeća prilika za sve one koji se žele okušati u mjesečevoj dijeti bit će 7. ožujka.

U nastavku saznajte ostale datume punog Mjeseca za 2023. godinu.

6. travnja
5. svibnja
3. lipnja
3. srpnja
1. kolovoza
30. kolovoza
29. rujna
28. listopada
27. studenoga
26. prosinca