S obzirom na brzi ritam svakodnevnog života i nedostatak vremena, u kuhinji danas tražimo jednostavnost zbog čega se minimal cooking istaknuo kao jedan od najpopularnijih foodie trendova. No, činjenica da ćemo u pripremu hrane uložiti malo truda i vremena, ne znači da hrana koju pripremamo mora biti zakinuta za bogatstvo okusa. Nakon što nam je otkrila kako izgleda jedan tipičan dan na tanjuru, poznata nutricionistica Ivana Barišić otkrila nam je i jedan od svojih omiljenih recepata koje će obožavati baš svi, a posebno svi ljubitelji slanog.
Idealan za ručak ili večeru, ovaj recept donosi kombinaciju šarenog povrća, lososa bogatog zdravim mastima i proteina i ukusnih širokih rezanaca koji će se pobrinut da ostanemo siti satima, uz nezaobilazni dodatak žličice BIO Vegete koja će biti savršeni začin i naglasiti bogastvo okusa u njemu.
Široki rezanci s lososom i povrćem
SASTOJCI (za dvije osobe):
file lososa
tikvica
paprika
luk
2 mrkve
250 grama šampinjona
200 grama Zlato polje Zlatica kukuruznih rezanaca
maslinovo ulje
žličica BIO Vegeta
POSTUPAK:
1. U veliku posudu stavite zagrijavati vodu s nekoliko prstohvata soli za široke rezance. Dok čekate da se voda zavrije, pripremite ostale sastojke. Operite povrće te nasjeckajte povrće i losos.
2. U vruću vodu ubacite kukuruzne rezance i kuhajte 4 minute. Nakon 4 minute, ocijedite rezance.
3. U dubokoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte losos i žličicu BIO Vegete. Nakon dvije-tri minute, u tavu ubacite nasjeckano povrće i uz povremeno mješanje, dinstajte povrće i losos još desetak minuta. Losos će biti savršeno mekan, a povrće će omekšati izvana, dok će unutra ostati hrskavo.
4. U tavu dodajte kukuruzne rezance i sve dobro pomiješajte.
5. Servirajte i uživajte!
Svoj tjedni meni obogatite ovim jednostavnim, brzim, ukusnim i nutritivno bogatim jelom, a u nastavku vam otkrivamo i 7 jednostavnih i zdravih navika koje možete usvojiti već danas, a pritom uživati u svakom obroku!
*Sadržaj nastao u suradnji s Podravkom.