Astrolozi tvrde da će Ovan ovog proljeća imati najviše potencijala ostvariti mnogo dobrih prilika u području financija.

Uz trud i angažman na poslu i u projektima posvetit će se rješavanju financijskih problema. Pošto je ozbiljan pristup poslu važna karakterna osobina ljudi rođenih pod ovim znakom, plan će vjerojatno biti ostvaren. 

Novac
Shutterstock 

Ovan bi u svibnju trebao potražiti mogućnosti za poboljšanje jer je ovo najbolje vrijeme za ostvarivanje profita. No važno je da ako se pojavi prilika, odmah ne podlegnete velikim troškovima i nepotrebnim kupovinama.

Ovan je jedan od najvatrenijih znakova.

Za njega su tipične karakterne osobine: karizma, inicijativa, odlučnost, energija, samopouzdanje, hrabrost, snažna volja i neovisnost.

Cvjetna haljina
Shutterstock 

Kao prvi znak zodijaka Ovnovi vole inicirati i potpuno se posvetiti poslovnim aktivnostima, zbog toga se često smatraju liderima. Ovo je djelomično zbog utjecaja Marsa kao planeta želje, akcije i vatre.

Mars je povezan s osobinama Ovna. Njegov element je vatra, njegov simbol je Ovan. Poznati su po svojoj vatrenoj i brzopletoj energiji. Često troše svoj novac jednako brzo kao što su ga i zaradili.

Njihova impulzivna potrošnja može ih dovesti do čestog financijskog pada. Zbog toga često preispituju svoje kupovine što ih čini kraljicama povratka na financijske zelene grane.

Horoskop
Profimedia 

Međutim, kada razmotre financije i posvete se štednji novca, osvijeste se koliko je važno uštedjeti ili pametno uložiti, tada mogu ostvariti veliki uspjeh. Baš ovakva energija može očekivati Ovna u svibnju.