Puding od tapioka perlica može se pripremiti na razne načine, no isprobajte ovaj naš, vjerujemo da će vam se svidjeti! Tapioka je škrobasta namirnica, koja se dobiva iz korijena latinoameričkih biljaka manioke (cassava, yucca) i tapioke. Iako čisti ugljikohidrat tapioka je zdrava i lako probavljiva hrana, osobito kad se miješa s drugim namirnicama. Najčešće se u kulinarstvu koristi za pripremu pudinga obzirom da u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta. Kako je bez ukusa i mirisa u nju se mogu dodati razne arome, jaja, mlijeko, vrhnje, sladila… U nastavku vam donosimo recept s tapioka perlicama, koji smo i sami isprobali i činimo to često :-).

Sastojci: – 2 i pol žlice šećera (preporuka je neka zdravija varijanta poput šećera kokosove palme ili makar nekog nerafiniranog šećera) – 250 ml bademovog (ili nekog drugog) mlijeka – 35 g tapioka perlica – 1/4 čajne žlica vanilije u prahu Priprema: Tapioka perlice prelijte vodim i ostavite ih da omekšaju dva sata. U mlijeko dodajte šećer i vaniliju, a zatim i ocijeđene tapioka perlice i pustite da sve zakuha uz lagano miješanje. Smanjite vatru i uz miješanje kuhajte dok se ne zgusne i dok perlice ne postanu prozirne. Ulijte u zdjelice za serviranje i ostavite da se ohladi. Prije serviranja dodajte voće po želji. Naš favorit je naribana jabuka (koja je malo odstajala i potamnila) te posip od mljevenih badema. Autor: J. S. Fotografije: Profimedia