Brudet je tradicionalno ribarsko jelo uglavnom pripremljeno od jeftine ribe. U brudet možete staviti doslovno sve. Sav onaj prilov, sva landovina, sva morska divljač – pauci, kokoti, sve one male škarpine završavaju u brudetu. I što ih je više, to je brudet bolji!
SASTOJCI
kilogram i pol razne ribe
pola kilograma sipe
dva veća luka
pelati
250 g instant palente
četiri lista lovora
malo čilija
sol i papar
2 dl bijelog vina
pola decilitra maslinova ulja
Ribu dobro očistite i filetirajte, a od kostiju napravite temeljac kojim ćemo podlijevati jelo dok se kuha. Očišćenu sipu narežite i pirjajte na luku s malo pelata, lovora i vina. Kuhajte dok sipa ne omekša, a zatim dodajte riblje filete koje prethodno pobrašnite i popržite. Podlijte ostatkom temeljca i kuhajte bez miješanja 15-ak minuta. Ukusno jelo na kraju začinite po želji i poslužite s mekom palentom, koju ste skuhali kao prilog.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.