DEBLJAMO SE KAD SMO SRETNO ZALJUBLJENI? 5 stvari za koje nikada ne biste pomislili da vode do viška kilograma

Znamo da su vježbanje i pravilna prehrana glavni ključevi zdrave tjelesne težine, no ovo su stvari koje će vam pomrsiti račune i povećati šanse za nakupljanje viška kilograma.

Profimedia

Pod pretpostavkom da je sa zdravstvene strane sve u redu i da višak kilograma nije posljedica nečega poput hormonalnog poremećaja, već isključivo nezdrave i neuravnotežene prehrane te nedovoljne tjelesne aktivnosti, vrijedi upozoriti na skrivene opasnosti koje nas vrebaju svakoga dana i zbog kojih je put do manjeg broja na vagi nešto teži no što bi to inače bio slučaj.

Pretjerano korištenje interneta

Prema studiji objavljenoj u 'The Journal of Pediatrics', što više vremena provodite online, to su vam veće šanse za nakupljanje viška kilograma. Na primjer, ako satima visite na Facebooku, osim što ćete biti u tijeku sa svim doživljajima u životima vaših prijatelja i poznanika i još nekim novinama, vjerojatno radite još hrpu nepoželjnih stvari - ne vježbate, već sjedite satima, vrlo vjerojatno grickate nešto što je također nezdravo, ostajete predugo budni jer vas zanima još samo to i to... Iako je bespućima interneta teško odoljeti, nastojte vrijeme surfanja smanjiti na minimum i konstruktivnije i zdravije iskoristiti vrijeme. Doslovno postavite alarm ako je potrebno jer ćete u protivnom lako izgubiti pojam o vremenu. Isto vrijedi i za gledanje filmova i serija - umjesto da binđate jednu epizodu za drugom sve dok ne shvatite da se morate probuditi i otići na posao/fakultet za nekoliko sati, zadajte si cilj redovito biti aktivan, pa makar u pitanju bilo sat vremena šetnje, a omiljena serija neka vam bude nagrada.

Nedostatak vitamina D

Brojne su studije pokazale kako postoji povezanost između nedostatka vitamina D i nakupljanja suvišnih kilograma. Stoga se pobrinite da ga vašem tijelu nikad ne nedostaje.