SOK KOJI TIKTOKERI OBOŽAVAJU: Pomlađuje i proljepšava, ali može uzrokovati i problem

Sok od aloe vere svakog dana ima sve više obožavatelja zahvaljujući blagotvornom djelovanju na probavu, ten i opće stanje organizma.

Instagram

TikTok je iznjedrio, ili bolje rečeno podsjetio na još jedan proizvod od kojeg ćete imati višestruko koristi. S više od 13 milijuna pretraga putem hashtaga, u središtu pozornosti se našao sok od aloe vere, napitak za koji mnogi TikTokeri tvrde da pomaže u suzijanju akni, poboljšanju zdravlja probave i općenito pomaže da se osjećamo bolje.

Sok od aloe vere postoji već godinama i dobro je poznat po svojim hranjivim tvarima i protuupalnim svojstvima, a u posljednje vrijeme općenito raste potražnja za funkcionalnim napicima koji nam koriste na mnogo načina. Trend je u posljednje vrijeme da se, ako se već namjerava piti tekućinu, piju opcije koje donose dodatne zdravstvene prednosti za povećanje energije i vitalnosti.

Sok se dobiva iz hladnog, kašastog gela koji se nalazi unutar lista aloe vere, a koji se zatim kombinira s vodom kako bi se dobio napitak. U pitanju je ista stvar koju stavljamo i na opekline od sunca, a može ga se piti samostalno ili ga dodati u čašu vode s malo citrusa za dodatno osvježenje. Ako pak mislite da je previše gorak, možete ga dodati u smoothie, pomiješati s gaziranom vodom ili umiješati u voćni sok.

aloe vera juice for skin and gut health 11/10