Svi oni koji muku muče s viškom kilograma znaju kako nije problem odlučiti krenuti na dijetu, pa čak niti krenuti s njom, koliko je problem biti ustrajan, a najčešće zbog strogih restriktivnih pravila glede toga što je dozvoljeno, a što strogo zabranjeno jesti. Ako vas i same od davanje šanse nekoj dijeti odbijaju upravo takva pravila, možda je jutarnja banana dijeta ona prava za vas.

Nastala je potpuno slučajno, a kada je u 2008. osmišljena, u jednom je trenutku postala toliko popularna da se Japan suočio s nestašicom banana. Što iskreno ne čudi s obzirom na to da je u pitanju plan prehrane koji vam može pomoći da izgubite značajan broj kilograma bez unošenja previše promjena u vašu redovitu prehranu. Dapače, dijeta je toliko lagana za držanje da ćete se pitati u čemu je fora. Odgovor na to pitanje ne znamo ni sami, ali oni koji su je osmislili garantiraju gubitak do 6 kilograma u tjedan dana, i to bez vježbanja, uz jedenje gotovo svega što i inače jedete. Pa evo što pravila kažu!

@xenubia Reply to @cozybunni ♬ Sunset Vibes - Lofi Network

Doručak

Dan započinjete s čašom vode na prazan želudac čim se probudite. Popijte cijelu čašu vode i doručkujte jednu bananu. Možete pojesti i više, ali nemojte se prejedati. Ako i dalje osjećate glad, možete nakon banane pojesti nešto s manje od 200 kalorija, otprilike 15 do 20 minuta kasnije.

Jutarnja banana dijeta je lagana za pridržavanje
Unsplash 

Ručak i večera

Posljednji obrok u danu ne smije se jesti nakon 20 sati. Premda je poželjno pojesti ga do 18 sati, možda ćete trebati malo vremena da se naviknete pomaknuti vrijeme. Nema ograničenja u pogledu vrste i količine hrane koju jedete, ali se preporuča izbjegavanje pržene i nezdrave hrane kako biste izgubili što više kilograma. Također, preporuča se izbjegavanje deserta nakon jela. Ono što je važno je znati prepoznati trenutak kada ste pojeli dovoljno, bez da ste se prejeli pa se preporuča stati s jelom kada je sitost na otprlike 80%.

Pijte puno vode

Jedini napitak koji je dozvoljeno piti je voda. Pijte puno vode, na sobnoj temperaturi i u malim gutljajima.

Grickalice

Popodnevni međuobrok može uključivati ​​kolačić ili komadić čokolade, do 15 sati, ali ne nakon toga. Ako žudite za slanom poslasticom, kokice su najzdravija i najpreporučljivija opcija. Izbjegavajte tešku i prženu hranu.

Odlazak na spavanje

Pokušajte ići u krevet do ponoći, a ne nakon toga. Ako možete spavati i ranije od toga, još bolje. Pokušajte zadržati razmak od 4 sata između posljednjeg obroka i vremena za odlazak na spavanje.

Vježbanje nije potrebno

Cilj ovog plana prehrane je izgubiti kilograme uz minimum stresa za vaš organizam pa ako ni inače ne vježbate, ne morate ni sada početi. Ipak, ako želite ići u šetnju ili trčati ili odraditi vaš uobičajeni trening, slobodno to i učinite.