Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenke, vrijeme je za zimsku njegu

Planirate proljetno vjenčanje? Briga za zdravlje i ljepotu vaše kože mora započeti već ove jeseni i zime. Kako? Odgovaramo

st patrick Izvor: St. Patrick

Ukoliko ste i vi jedna od budućih maldenki koja muku muči sa suhom ili osjetljivom kožom zasigurno znate kako je vrijeme za novu, sezonsku njegu. Jer promjena vremena, niske temeprature, vjetar, ali i grijanje isušuju našu kožu a posljedice nebrige na koži mogu biti primjetljive i predugo. Zato, promišljajte i djelujte iz ljubavi prema zdravoj koži i to kroz ove savjete:

1. Prilagoditi njegu kože
Kako bi održali vlažnost kože, potrebno je skincare rutinu prilagoditi novim uvjetima. Masna ili koža sklona aknama treba hidrataciju, a suha i osjetljiva hranjive kreme i ulja koja će vlažnost zadržati u koži. Umjesto agresivnih pilinga i čistača, poželjni su hidratantni čistači lica te hranjive maske, a u torbici bismo uvijek trebali imati i kremu za ruke te balzam za usne.

2. Vlažnost!
Osim zadržavanja vlažnosti kože kozmetičkom preparatima te brigom za odabir adekvatne odjeće (ne zaboravite, koža mora disati!), potrebno je vlažnost zadržati i u prostorijama u kojima boravimo. Uz redovito provjetravanje, po potrebi se vlažnost može održavati i ovlaživačima zraka.

3. Ne zaboravite na zaštitni faktor
Da, dani su kraći i sunce rjeđe viđamo, ali to ne znači da je boravak na suncu bezopasan. Izlaganje sunčevim zrakama i u zimskim mjesecima može potaknuti preuranjene znakove starenja poput sitnih bora i hiperpigmentacija, pa ne zaboravite važan posljednji korak cjelogodišnje rutine: zaštitni faktor.

Magazin

Royals