Pogled u modnu bridal budućnost nezamisliv je bez trendi frizura, a najbolja najava zasigurno su novosti predstavljene na modnim revijama te kroz modne lookbookove vjenčane mode. I što se nosi u kosi? Savršena ravnoteža između elegantnog i ležernog, a za istaknuti je da se u velikom stilu vraćaju punđe. Lijepa kosa je prije svega njegovana i zdrava kosa, zato ne zaboravite na redovne odlaske frizeru u peroidu pripreme vjenčanja.

Opušten, ali elegantan vjenčani šinjon

Šinjon je strogo definiran kao frizura u kojoj je kosa uvijena u punđu kod potiljka. Naziv dolazi od francuskog izraza „chignon du cou“, što znači „potiljak“ ili „punđa na potiljku“. Danas postoje i druge varijante te frizure, čak i punđe na vrhu glave koje se također nazivaju šinjonom. Ova klasična, a opet jednostavna i dražesna frizura pristaje skoro svakom obliku lica jer otvar alice te vrat i ramena. Šinjon je istovremeno romantičan i jednostavan, a opuštena forma ove frizure odličan je odabir za mladneke koje ne žele klasičan punđa stil.

ATELIER PRONOVIAS DESSAY
ATELIER PRONOVIAS 

Nose se pletenice

Još jedan trend koji je i nedoljiv u vjenčanim frizurama i u 2022. su pletenice. Iako frizure s pletenicama za vjenčanja nisu novost, sjajno je vidjeti različite načine na koje se mogu primijeniti. Od francuskih pletenica koje se slijevaju u stranu, preko raspuštenih pletenih kruna, te raznih stilskih načina korištenja pletenica na dan vjenčanja. Pletenice su odličan detalj u kosi koji se ovisno o stilu vjenčanja može uresiti cvijećem, mašnama, tijarama, kopčama, jer ove godine pletenice su došle da ostanu.

˝Messy˝ vjenčane frizure

Ako volite raščupani izgled "just woke up like this", onda je možda frizura koja je samo naoko neuredna pravi izbor za vas. Iako neki misle da nije potreban nikakav trud da bi se stvorila neuredna kosa, to je potpuno pogrešno. Ovaj izgled bio bi izvrstan za opuštenu, boemsku mladenku, vjenčanje na destinaciji ili vjenčanje na plaži. Takva frizura će i dalje izgledati sjajno i nakon kasnih sati zabavnog dana.

Polupodignuta kosa

Polupodignute frizure odličan su izbor za mladenke koje su neodlučne oko izbora skroz podignutih svečanih frizura i raspuštene kose. Žene koje žele naglasiti svoj dekolte i maknuti kosu a opet ostaviti kosu u pokretu, najčešće se odlučuju za ovu varijantu. Polupodignutu frizuru viđamo u valovitoj varijanti kada lice dolazi do izražaja iz svih kuteva. Ona može biti ukrašena pletenicama, čvorovima i raznim vrstama ukrasa. Ova frizura naglasiti će vaš profil, kosa će dobiti na volumenu, a frizura će biti postojana te dobro izgledati na svim dužinama kose.

ATELIER PRONOVIAS DEVIA
ATELIER PRONOVIAS 

Valoviti rep

Kombinacija jako duge kose i valova nikako ne može proći nezamijećeno. Sa visokim ili niskim valovitom repom ne možete pogriješiti. To je frizura koja pristaje gotovo svim ženama. Rep može izgledati zalizano ili romantičnijeg razbarušenog stila. Glavna prednost repa kao svečane frizure je za da vam neće biti vruće pod kosom, a smjerovi u kojima se kosa giba ostavlja snažan elegantni efekt i naglasak na ženstvenost. Za ovu frizuru je poželjno da je mladenkina kosa jako duga, no postoje i ekstenzije namijenjene za ovakvu vrstu frizure. Neće se sakriti ramena i dekolte, a naglašavaju se leđa. Kod ove frizure ukrasi za kosu ili ukrasne trakice također su dobrodošle.

Valovita kosa sa ukrasnom sa strane

Spuštena valovita kosa kod mladenki je vječni klasik. Mladenke koje vole jednostavnije i elegantnije siluete i haljine sanjaju o takvoj kosi. Ove godine su najtraženiji klasični zaglađeni valovi s razdjeljkom na stanu koji će kosi dati potreban volumen. Na strani gdje je manje kose kosa se povlači ili iza uha ili se kopča određenim ukrasom. Ova frizura je bezvremenska i mogu je nositi mladenke sa dugom ili poludugom kosom. Ako je kosa teža ili slabije zadržava oblik, savjetujemo umetke kose koji će dati na gustoći i zadržavati oblik valova.

I zapamtite… najljepše vjenčane frizure su one najjednostavnije, a njegovana kosa je najljepša kosa.
Za dobru vjenčanu frizuru potrebno je prvo odabrati vjenčanicu pa tek onda razmišljati o frizuri.

Posjetite Festival vjenčanja “Reci DA” jer ovdje vas očekuju brojne ideje za vjenčanje iz snova, popusti, ali i vrijedne nagrade. A kako do nagrada? Posjetom festivalu 15. i 16. listopada u Family mallu (ulaz slobodan) vi ostvarujete mogućnost sudjelovanja u nagradnom natječaju.

Radno vrijeme Festivala vjenčanja “Reci DA”
Subota 10 do 20 sati / nedjelja 10 do 19 sati