Jesen je uvijek period kad nekako počinjemo sumirati godinu. Godišnji odmori i ljetne radosti su iza nas, stiglo je vrijeme za povratak na posao, a s time sve više razmišljamo o financijama.

Stalne najave o inflaciji i poskupljenju svakodnevno nas tjeraju da se zapitamo kako ćemo mi isplivati iz svih troškova. Dok neki horoskopski znakovi mogu očekivati da će im na kraju jeseni financijska situacija biti bolja nego na početku, drugima će pogled na novčanik u naredna četiri mjeseca biti jako težak.

Ovi horoskopski znakovi naći će se pred financijskim izazovima koji bi ih mogli stajati živaca, ali im i u potpunosti isprazniti novčanike.

žena
pexels 

Lav

Lavovi su ove godine bili široke ruke i prema sebi i prema drugima, zbog čega kad podvuku crtu jesen ne dočekuju u najboljem financijskom stanju. Iako im se svidio luksuzniji život, njihove financijske prilike nisu takve da bi im omogućile dugotrajnije uživanje.

Trošit ćete više no što biste trebali, a takav pristup mogao bi dovesti do dugova. Razmislite o štednji i u dogovoru s ukućanima smislite racionalan plan trošenja.

Djevica

Čitavu 2023. godinu Djevicama se nije preporučivalo da donose važne odluke vezane za financije, a to se naročito odnosi na jesen. Nemojte investirati, kupovati srećke i podizati kredite. Djevice će morati racionalno upravljati svojim budžetom i ne trošiti bezumno. Iako bi vam u usporedbi s ostatkom godine jesen mogla biti malo financijski lakša od ostatka godine, svejedno nije vrijeme za opuštanje i trošenje, već za paženje na svaki cent.

žena
pexels 

Ribe

Do kraja godine očekuju vas neočekivani troškovi koji nisu bili uračunati u budžet. Zato se vrijedi uzdržati od rasipništva i racionalno raspodijeliti financije.

Svjesni ste da isključivo napornim radom i trudom možete doći do ostvarenja ciljeva pa ćete zasukati rukave i primiti se posla. Zato bi vam 2024. trebala biti nešto lakša.