Sjajna koža uvijek će biti u modi i postoji razlog zašto se ludilo za sjajnom, ‘staklenom’ kožom tako dugo zadržalo. Ipak, nedavno se na TikToku pojavljuje zamućena koža i tjera nas da razmislimo trebamo li ublažiti highlightere.

Hailey Bieber popularizirala je 'glazed donut' izgled
Instagram 

Prvobitno popularizirana prije nekoliko godina od strane MAC vizažista Dominica Skinnera, ‘oblačna koža’ doživljava obnovljeno izdanje na TikToku (gdje je pokupila više od 3,4 milijuna pregleda) s korisnicima koji traže nježnu, mat alternativu sjajnom tenu. Dok je kod ‘staklene’ kože u fokusu bio što sjajniji ten, 'oblačna' koža traži mekan, maglovit izgled.

@dominic_mua#CloudSkin#MakeupTrend ☁️#MACCreator#MACCosmetics#MAC @maccosmetics ♬ Flowers - Miley Cyrus

Zamislite sunce koje sja kroz pojas oblaka, to je ono što se traži kod ovog izgleda.

‘Cloud skin toliko se razlikuje od ostalih trendova koje smo vidjeli’, kaže slavna vizažistica Jamie Greenberg. ‘Kao prvo, nudi prekrasnu dimenziju zahvaljujući strateškom miješanju njege kože i šminke kako bi se dobio nježan i delikatan sjaj, umjesto zasljepljujućeg, gotovo mokrog sjaja.’

Ključ je u miješanju ‘dewy’, blistavih i mat tekstura. To je ono što stvara efekt mekoće, dajući sanjiv i maglovit izgled vašoj koži. Ovaj izgled je također puno lakši od super sjajne baze.

Ako želite isprobati ‘cloud skin’ tehniku, donosimo korake.

Korak 1: Priprema kože

Treba početi sa superhidratantnom bazom. Ostavite je da odstoji, zatim nanesite sloj ulja za lice.

Treba početi sa superhidratantnom bazom za 'cloudy skin' izgled
Story 

Korak 2: Podloga i puder

Uzmite hidratantni puder u sticku kako bi stvorili ujednačenu podlogu.

Korištenje ‘buffing’ četkice za puder pomoći će da dobijete ujednačenu završnicu. Nakon toga, dobro natapkajte svoj puder u kamenu na lice kako biste dobili maglovit izgled kože. Utapkajte ga u udubine obraza, gornji dio čela i malo na nos i bradu.

Kako bi ova, sada mat područja učinili još kremastijima, dodajte malo korektora na puder, utapkajte ga i izblendajte blenderom ili četkicom. Zatim se vratite preko korektora i lagano nanesite puder. To će vam dati pahuljasti, dimenzionalni izgled poput oblaka.

Korak 3: Highlighter

Mogli biste ovdje stati jer će ‘dewy’ baza već izgledati istaknuto u usporedbi s pahuljastim dijelovima pudera na vašem licu, ali ako želite stvarno anđeoski sjaj, dodajte transparentni highlighter bez svjetlucanja na obraze, usne, oči , i Kupidov luk.

Ako želite malo više boje, umjesto highlightera možete staviti kremasto rumenilo
Instagram 

Ako želite malo više boje, umjesto highlightera možete staviti kremasto rumenilo.