Emily svakako nije prosječna Parižanka, ali djevojka je koja iz sezone u sezonu izgleda sve više ‘french’.

Emily svakako nije prosječna Parižanka, ali djevojka je koja iz sezone u sezonu izgleda sve više ‘french’.
Profimedia 

Šiške, minimalni make up i crveni ruž klasici su pariškog beauty looka, a ova serija itekako podsjeća na to zašto je sve francusko tako neodoljivo elegantno. Najveća je odlika Francuskinja što se ne boje ogoliti. Puderi i korektori su precijenjeni, osim ako se koriste isključivo za minimalno pokrivanje nepravilnosti.

Dobra, sjajna i prije svega zdrava koža ključna je kada je riječ o bilo kojem make up-u. Ako je svakodnevna njega dovoljno kvalitetna, puder je nepotreban.

Dobra, sjajna i prije svega zdrava koža ključna je kada je riječ o bilo kojem make upu.
Instagram 

Francuskinje preferiraju laganu pokrivnost koja minimalno mijenja izgled i šarmantnost gole kože, a finiš treba biti što prirodniji pa su kremaste ili sjajne baze najbolji odabir. Osim toga, fokus je isključivo na očima ili na usnama, a Francuskinje će češće odabrati usne.

Crveni ruž može biti dnevni odabir, iako je češće večernji, a danju češće nose kremaste ruževe boje mesa koji se mogu utapkati i na obraze za prirodan, rumeni izgled. Dobar ruž boje mesa praktički je nude (bež) nijanse i nije toliko popularan odabir. Uz malo maskare, vaš idealan francuski make up look već je gotov, ali želite li ga razraditi, opcije su sljedeće.

Oči naglasite razmrljanom olovkom ili uz crni ili zemljani smokey eye. Mačkasti tuš je također dobar odabir za večernje prigode. Želite li dodatan sjaj, birajte tekuće ili kremaste highlightere bez sjajnih čestica, a sjaj na očima treba biti jednako decentan pa se umjesto glitera preporučuju, primjerice, fine zlatne čestice.

Umjetne trepavice, iako se rijetko kada biraju, preferiraju se u najprirodnijoj verziji koja decentno naglašava samo mačkasti oblik oka. Ideja je ispolirati svakodnevni prirodni look uz koji izgledate svježe, odmorno i pristupačno - što znači da je upadljiv upravo onoliko koliko treba biti, bez prelaženja granica jednostavnosti, minimalizma i elegancije.