Želite li se na prirodan način pomladiti i svojoj koži vratiti sjaj i zdrav izgled, potrebno je puno učiniti. Najvažnija od svega je hidracija, odnosno unos dovoljne količine vode u organizam. Međutim, ponekad ni to nije sasvim dovoljno. Odlasci kozmetičaru dio su beauty rutine mnogih žena, a evo kako potrošiti puno novca svoju kožu možete učiniti lijepom, njegovanom i blistavom.

Ovaj napitak možete pripremiti i sami, a redovita i dugotrajna upotreba dat će vam rezultate koji će vas oduševiti.

Koža
Shutterstock 

Sastojci:

• 2 oguljene naranče
• 4 do 6 mrkvi ili pola paketa mlade mrkve
• 3 cm narezanog đumbira
• 1/3 šalice vode

Priprema:


Ogulite naranče, mrkve i đumbir, a zatim sve sastojke stavite u sokovnik. Dobivenu smjesu potom procijedite kroz gazu ili čistu pamučnu krpu.

Sok od mrkve
Instagram 

Pijte sok koji ste dobili jednom dnevno, za maksimalne rezultate, najbolje prije spavanja. Ako vam je prejako, možete ga piti svaki drugi dan. Koža i tijelo počet će postupno oslobađati toksine, što će biti vidljivo na vašem licu i tijelu.

Preostalu pulpu nemojte baciti, već je stavite u posudu za led, dodajte malo vode i zamrznite. Tijekom zime svaki dan izvadite jednu kockicu, otopite je u toploj vodi i dobit ćete još jednu dozu vitamina koja će goditi i vašem organizmu, piše Glossy.

Ovaj sok je bogat vitaminom C, koji potiče stvaranje kolagena u koži, zbog čega ga mnogi uspoređuju s botoksom. Već nakon nekoliko tjedana korištenja vidljive su promjene na koži, kosi i noktima.