Glatki, blistavi ten s daškom svježine krajnji je cilj koji želimo postići šminkanjem nakon što naša koža počne pokazivati znakove vremena i gubiti elastičnost. Osim raznih podloga koje mogu pomoći da lice izgleda ujednačeno i blistavo, rumenilo bi trebalo postati vaš glavni adut, pogotovo nakon 50. godine.

Iznenadit ćete se kako samo malo rumenila može promijeniti izgled vašeg lica, pa čak i pomladiti ga, ali samo ako odaberete pravu vrstu proizvoda i odgovarajuću nijansu.

rumenilo
Shutterstock 

Želite li izgledati mlađe, vizažisti preporučuju da se držite dva zlatna pravila. Birajte kremaste ili tekuće proizvode, koji se neće nakupljati u boricama te birajte nijanse ružičaste ili boje marelice koje će dovesti do toga da vaše lice izgleda odmorno, svježe i svjetlije. Bitno je i mjesto na koje stavljate rumenilo.

Zašto kremasta i tekuća rumenila?

Ove formule se lakše blendaju, odnosno stope s kožom. Daju lagani finiš te ostavljaju dojam da koža izgleda prirodno sjajna.
Sve što trebate učiniti je lagano ih setirati laganim puderom ili rumenilom u kamenu i spremni ste za izlazak.

Zašto ružičaste nijanse?

Nijanse ružičaste savršeno će pristajati većini tipova i podtonova kože. Možete birati zagasitije varijante za večernje prilike ili ružičasto-narančaste, odnosno boje marelice za svakodnevne prilike.

rumenilo
Shutterstock 

Ako ste ljubitelj rumenila u kamenu, savjet je da izbjegavate previše shimmera u rumenilima, te da birate ili mat ili ona s naznakom 'satin finish'.

Važno je i gdje nanosite rumenilo

Iako se smatra da se rumenilo nanosi na sredinu obraza, oni zbog toga mogu izgledati 'opušteno', odnosno šminka će spustiti vaše lice umjesto da ga podigne. Idealno bi bilo rumenilo nanijeti na vrh jagodica i blendati prema gore prema sljepoočnicama. Možete kombinirati i dvije nijanse - svjetliju ružičastu na početku, te nešto tamniju, bliže kosi. Naravno, ne zaboravite blendati da se sve sjedini.

Na taj način ćete izgledati 'razbuđenije', svježe, razbuđeno, a sama koža će biti glatkija i zdravija, piše Wanted.