Mnogi ljudi žele što duže sačuvati svoj mladolik izgled. Da biste to postigli, vrlo je važnopravilno njegovati kožu. Jedan od načina da koža izgleda mlađe i zdravije je japanska maska. Glavni sastojak japanske maske je riža.

Ova raširena namirnica puno je učinkovitija nego što mislite jer koži pruža sljedeće dobrobiti:

Riža je odličan tonik

Riža sadrži inozitol, sastojak koji potiče prokrvljenost kože, što usporava starenje i poboljšava cjelokupno zdravlje kože.

Riža
Shutterstock 

Riža je bogata vitaminom B

Vitamini B skupine imaju brojna blagotvorna svojstva za nokte, kosu i kožu jer potiču regeneraciju stanica kože te tako pridonose mekšoj, jačoj i otpornijoj koži, bez mrlja i bora.

Riža ima snažan učinak protiv bora

Inozitol, sastojak riže, također ima sposobnost pomlađivanja lica smanjujući bore i povećavajući protok krvi u koži.

Japanska maska ​​za pomlađivanje lica

Sastojci:

  • 3 žlice organske smeđe riže
  • 1/2 žlice destilirane vode
  • 2 žlice zrelog avokada
  • 1/2 žlice meda

Priprema: 

Počnite kuhati rižu. Koristite manje riže pa uvijek koristite svježe kuhanu rižu i provjerite je li maska ​​svježa kada je nanosite na lice. Rižu kuhajte dok ne omekša, zatim je ocijedite, a tekućinu ostavite u drugoj posudi. U zrna riže dodajte avokado i med te žlicom izradite jednoličnu smjesu.

Riža
Shutterstock 

Smjesu nanesite na lice i držite 15-20 minuta. Nakon toga očistite ga vatom i operite lice rižinom vodom. Ovo će ukloniti nečistoće i male mrlje.

Ova maska ​​je puno jeftinija i dostupna od bilo kojeg drugog proizvoda za njegu kože. Koristite ovu masku dva puta tjedno, a rezultati će vas oduševiti, piše Elle.rs