Kineskinje, ali i druge žene iz azijskih država, često i u poznim godinama djeluju jako mladoliko i puno mlađe od zapadnjačkih žena istih godina. Osim što razvijaju neke jednostavne navike koje ima pomažu očuvati ljepotu i dobar izgled, neki vjeruju da je njihova tajna u ovom čaju.

Radi se o čaju od lotosa koji neki nazivaju i 'čajem za ljepotu', a osim što će vam osigurati lijepu kožu, pomoći će vam da izbacite višak vode iz organizma te je odličan za probavu.

Čaj od lotosa lotos
Shutterstock 

Tradicionalni biljni čaj od lotosa jako su voljele žene u vijetnamskoj kraljevskoj palači, a priča se da ga je voljela piti i kineska princeza Yang Gui.

Što je čaj od lotosa?

Čaj od lotosa najčešće se priprema sušenjem listova lotosa, a odlikuje ga blaga aroma. Osim što izbacuje višak vode iz organizma, pomaže i kod probave te regulira rad probavnog trakta i doprinosi održavanju zdravog probavnog sustava.

Također, šalica lotosovog čaja može djelovati kao regulator psihičkog i fizičkog stresa te pomaže u smanjenju napetosti.

Čaj od lotusa
Shutterstock 

Većina ljudi pije čaj od lotosa prije spavanja, jer osigurava bolji san, a ujedno pomaže da se sljedeće jutro lakše probudite.

Među Vijetnamkama je popularan kao 'čaj koji uljepšava', jer navodno održava kožu lijepom, a utječe i na mršavljenje.

Kako konzumirati čaj od lotosa?

Uključivanje čaja od lotosa u vašu dnevnu rutinu odličan je način da se dodatno brinete o sebi. Obavezno ga popijte kada ste pod stresom ili ako ste previše jeli.

Postoje 3 vrste lotosovog čaja, onaj od lišća lotosa koje se suši i od njega se pravi čaj (u ovom obliku pomaže kod mršavljenja), drugi se pravi od lotosova cvijeta, a treća opcija je čaj od sjemenki lotosa koji je izrazito gorak, piše Zadovoljna.rs.