Njega kose važna je tijekom cijele godine, no posebnu pažnju treba posvetiti kada se približe topli, sunčani dani. Imate li problema s gubitkom kose ili želite ojačati korijen, isprobajte prirodni losion koji vam može pomoći. Napravit ćete ga vrlo jednostavno, bez puno novca, a što je najvažnije, ovaj blagi lijek neće oštetiti vaše vlasište.

Kako pripremiti prirodni losion za njegu kose?

Proces pripreme prirodnog losiona za kosu vrlo je jednostavan. U zdjelu stavite šaku suhog lovora (imate ga u vrećicama u svakoj trgovini, a ako ste u prilici možete koristiti i svježeg lovora).

Lovor lovorov list
Shutterstock 

Dodajte nekoliko suhih cvjetova po izboru, šaku lavande i šaku ružmarina. Možete koristiti svježi ili sušeni ružmarin. Sve biljke prelijte vrućom vodom, ostavite da malo odstoji i potpuno se ohladi.

Procijedite losion i ulijte ga u bočicu s raspršivačem. Nanesite losion na pramenove nakon pranja kose, zatim je sušite i stilizirajte kao i obično. 

Pranje kose
Profimedia 

Ovaj losion spriječit će gubitak kose i ojačati korijen kose. Koristite nakon svakog pranja dok ne potrošite pripremljenu količinu, zatim ponavljajte postupak dok ne primijetite rezultate, savjetuje Lepa&Srećna