Iako još nismo 'uskočili' u proljetne komade, čini se da već neko vrijeme intenzivno razmišljamo o njima.

Tome u prilog idu i rezultati najnovijeg Googleovog shopping vodiča koji na temelju izvješća o pretraživanjima svojih korisnika pokušava predvidjeti neke od najvažnijih trendova za proljeće.

Jennifer Flawin
KAT / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Njihov 'Spring Try Guide' tako donosi ideje i zanimljive podatke iz industrije ljepote, uređenja doma i mode. Baš poput istraživanja 'Pinterest Predicts' ili Spotifyjevog 'Wrapped', Google je odlučio analizirati trendove pretraživanja u posljednja tri mjeseca i izdvojio nekoliko najtraženijih pojmova.

Uz pomoć stručnjaka iz različitih područja, navedene pojmove stavili su u kontekst trendova i tako dobili ultimativnu shopping listu za sve one koji žele biti korak ispred drugih.

Mary jane cipele
Instagram 

U modnoj kategoriji istaknuli su se krojevi poput košulja i 'tech' jakni, dok su Mary Jane bile najtraženiji model za balerinke između listopada 2023. i siječnja 2024. Već smo dosta pisali o ovim bezvremenskim cipelama, duboko ukorijenjenim u klasični pariški chic, a u prilog ovoj 'prognozi' ide i aktualna high street ponuda koja vrvi ženstvenim balerinkama.

U istom razdoblju, najtraženiji brend tenisica bio je Nike, zahvaljujući stalnoj popularnosti modela poput Air Force, Dunk i Air Jordan.