Četrdesete su nove tridesete pa je sasvim normalno da se žene u petom desetljeću pojave u odjeći kakvu nose tridesetogodišnjakinje. Ipak, kako biste zračili elegancijom i stilom, obratite pozornost na ove savjete.

Kako izgleda moderna žena u četrdesetima?

Ovo je žena koja ima stila, ovo je žena koja njeguje svoj osobni stil odijevanja. Vaše tijelo prije i poslije djece može biti drastično drugačije, bilo da vježbate ili izbjegavate sport. Važno je da se osjećate dobro u svom tijelu, da ga dobro poznajete i da znate koja odjeća vam najbolje stoji.

Četrdesete
Instagram 

Iako svi ponekad volimo mijenjati stil odijevanja, stručnjaci upozoravaju da to nije isplativo. Puno je bolje osmisliti i kupiti par bezvremenskih komada koji će vam poslužiti u određenim prilikama.

Što nikako ne biste smjeli nositi u četrdesetima?

Samo ono što nije karakteristično za vaš stil odijevanja. Ovo nije vrijeme za eksperimentiranje, u ovim godinama ste već sigurno dobro naučili što vam dobro pristaje i što se uklapa u vaš osobni stil. 

Ipak, evo nekoliko smjernica za to što bi žene starije od 40 godina trebale izbaciti iz svog ormara

• Odjeća zbog koje se osjećate loše

• Odjeća koja vam se ne sviđa ili koja vas podsjeća na neke loše trenutke u vašem životu

• Odjeća koju uopće ne možete uklopiti (jednostavno ne pristaje)

• Odjeća koja vam ne stoji dobro (ili je preuska, kratka, široka itd.)

• Odjeća s određenim natpisima i logotipima

Odjeća koju svaka žena u četrdesetima treba imati u svom ormaru

1. Platnena jakna

Platnena jakna
Instagram 

To je lagana jakna koja se dobro slaže s trapericama i elegantnim hlačama. Elegantna je i praktična u isto vrijeme.

2. Svilena bluza

Svilena bluza
Instagram 

Može se kombinirati uz traperice i oličenje je stila za žene starije od 40 godina. Svila laska svakom tipu tijela, lijepo prati liniju i čini da izgledate fantastično.

3. Bež hlače u klasičnom stilu

Bež hlače
Instagram 

Ove hlače su još bolje od klasičnih crnih hlača. Zašto? Jer ih možete nositi uz bijele dolčevite, bijele košulje, crne dolčevite i košulje, svilene lepršave košulje i bluze – mogućnosti su brojne.

4. Univerzalna maksi haljina

Maksi haljina
Profimedia 

Ova je haljina jednostavnog kroja i obično jednobojna. Savršeno se kombinira uz jaknu, pulover ili ljeti uz sandale i dobar nakit. 

5. Crne traperice

crne traperice
Instagram 

Na proljeće obucite traperice, platnenu jaknu i tenisice i spremne ste, a na jesen ih možete obuti uz kratke čizme i izgledat ćete chic. Crne traperice savršeno pristaju svakom tipu tijela, jednostavno obavijaju i skrivaju sve viškove.

6. Baloner

Baloner.jpg
Shutterstock 

Radi se o baloneru kakav su naši roditelji nosili 80-ih godina prošlog stoljeća. Ovi baloneri su i danas apsolutni hit i morate imati onaj koji vam najbolje pristaje u boji koja će vas razveseliti svaki put kada ga vidite u svom ormaru, piše Stil.

7. Velike sunčane naočale

Velike sunčane naočale
promo 

Što je dama bez velikih naočala koje skrivaju umorne oči? Nose se ljeti, ali su obavezne i zimi. Zašto? Jer su jednostavno chic!