Iako je Božić iza nas, zagrebački advent je još u punom zamahu.

Nedavno smo isprobali hrpu delicija s tri velike adventske lokacije: Fuliranja, Fooling Around: Sparkling Editiona i Slatkog Zrinjevca, a sad smo s vama odlučili podijeliti što nam se najviše svidjelo.

Ovaj put vam donosimo top 5 slatkih jela sa zagrebačkog adventa.

1. Fritule by Grašo

Bez svega se može tijekom adventa, ali bez fritula nikako. Probali smo 4 različite vrste fritula na ovogodišnjem adventu, a Fritule by Grašo su nam definitivni favorit.

Slatku verziju fritula na kućici ‘Krivi ljudi’ na Fooling Around: Sparkling edition možete dobiti u tri varijante: Freetula Bianca (s preljevom od pistacija i bijele čokolade), Freetula Nera (preljev od čokolade i krokant) te Freetula Tartufina (s preljevom od meda i tartufima).

Slatke Freetule by Grašo
Jelena Mileusnić 

Mi smo se odlučili za opciju s pistacijama i bijelom čokoladom i ne zna se što nas je više oduševilo, meke fritule ili savršeni kremasti umak.

Minus im je značajno viša cijena od ostalih fritula koje smo isprobavali pa ćete tako za 11 fritula sa slatkim preljevom morati izdvojiti 8-8,5 eura, ovisno o vrsti.

2. Baš cool pita

Ljubitelje slatkog sigurno će oduševiti ova hrskava, mirisna, i ukusna pita s jabukama s vanilijom i cimetom uz Chantilly kremu (od vrhnja) s Apple Jack Daniels viskijem. Pita će vas zasladiti, krema osvježiti, a zajedno daju zaista fantastičan spoj.

Art of Bar, Baš cool pita
Story 

Možete ih pronaći na Slatkom Zrinjevcu na kućici ‘Art of Bar’. U porciji dobivate 3 trokuta pite i izdašnu količinu kreme, a cijena je 5 eura.

3. Brownie Cake

Jedna od najpovoljnijih i najukusnijih slastica na ovogodišnjem adventu je Brownie Cake od Street Fooda by Public na Fuliranju.

Brownie Cake Street Food by Public Fuliranje
Story 

Nema puno filozofije, kremasti preljev od vanilije će vas zasladiti, a mekani i sočni brownie oduševit će svakog ljubitelja čokolade.

Cijena porcije je 3,30 eura.

4. Croštulice

Kroštule su također standardno jelo na adventu, no ove iz BoogieLaba su nas zaista oduševile i po našem su mišljenju najbolja slastica na Zrinjevcu.

BoogieLab Croštulica, Kroštule
Story 

Probali smo verziju s Bajadera umakom, a u ponudi su još one s umakom od mandarine i pistacije. Tu je i slana verzija s kobasicom, a cijena im je 6 eura.

5. Brioche s Nutellom i sladoledom od vanilije

Osim zanimljivog slanog jela- ćevapa s kajmakom u brioche pecivu koji su ukusni i vrijedi ih probati, iz Briocherie (na Fuliranju) dolaze i brioche peciva u dvije slatke varijante. Mi smo probali Nutella Bomb s Nutellom i sladoledom od vanilije.

Briocherie Nutella Bomb na fuliranju
promo 

Spoj nježnog sladoleda od vanilije i intenzivno čokoladne Nutelle u hrskavom pecivu ne trebamo previše opisivati, a nas je oduševio okusom.

Druga opcija je Chocolate + Chocolate s čokoladnim umakom i soft serve sladoledom od čokolade, a cijena im je 6 eura.