Samsung je predstavio Galaxy Watch FE, novi pametni sat mase 26,6 grama. Aluminijsko kućište i boje (crna, ružičasto-zlatna, srebrna) donose svježi dizajn temeljen na kultnom dizajnu serije Galaxy Watch, a tu su i novi remeni s jasnim plavim i narančastim šavovima.

Galaxy Watch FE nudi i raznovrsne nove forme brojčanika koji korisnicima omogućavaju da prilagode svoj sat dok remen s kopčom 'na jedan klik' također olakšava izmjenu, kako bi kombinirali i uskladili svaki detalj s njihovim stilom.

Galaxy Watch FE ima staklo od safirnog kristala koje nudi vrhunsku izdržljivost i pruža zaštitu od ogrebotina tijekom svakodnevnog nošenja. Otporan je na vodu do 50 metara dubine tijekom 10 minuta, prema 5ATM ocjeni. Nije prikladan za ronjenje ili aktivnosti u vodi pod visokim pritiskom, a uz IP68 pruža zaštitu od ulaska protiv prašine i slatke vode do maksimalno 1,5 metara do 30 minuta.

Samsung Galaxy Watch FE (3).jpg
Samsung 

Ugrađeni su mnog i senzori:

Samsung bioaktivni senzor (optička analiza otkucaja srca + električna analiza srca + bioelektrična impedancija)
Akcelerometar
Barometar
žiroskopski senzor
geomagnetski senzor
senzor svjetla

Wear OS Powered by Samsung i One UI 5 Watch koriste se na ekranu od 1,2 inča, a pametni sat promjera 40 mm opremljen naprednim senzoromSamsung BioActive pruža niz snažnih fitness i wellness značajki koje daju personalizirane i djelotvorne savjete korisnicima, 24 sata dnevno.

Kako bi podržao bolji san za dobar početak svakog dana Galaxy Watch FE nudi razne napredne značajke, od praćenja obrazaca spavanja do savjeta kako bolje spavati i kako stvoriti okruženje pogodno za miran san.

Samsung Galaxy Watch FE (2).jpg
Samsung 

Korisnici mogu pratiti zdravlje srca, s paketom značajki koje prate njegov rad. Galaxy Watch FE nudi i detaljniji uvid u zdravlje korisnika zahvaljujući praćenju krvnog tlaka i EKG-a, uz praćenje više od 100 različitih vježbi, zajedno sa svojim napretkom, direktno sa zapešća.

Trkačima će napredna analiza trčanja pomoći ne samo da analiziraju ukupnu izvedbu radi što veće učinkovitosti već mogu pružiti i uvide i smjernice za sprječavanje ozljeda kako bi se mogli nesmetano kretati k ostvarenju svojih ciljeva.

Za što bolje iskustvo trčanja Personalizirana zona otkucaja srca pomaže korisnicima postaviti vlastite ciljeve, na temelju svojih fizičkih sposobnosti. Sastav tijela nudi sveobuhvatne podatke o tijelu i kondiciji kao pokazatelje za praćenje napretka. Osim toga, korisnici mogu svakodnevno primati motivacijske poruke kako bi nastavili raditi na sebi.

LTE 4G Samsung Galaxy Watch FE s 1,5 GB radne i 16 GB memorije za pohranu te s baterijom kapaciteta 247 mAh (podržava bežično punjenje) bit će dostupan na hrvatskom tržištu početkom srpnja 2024. Spojiti se može na pametne telefone Android 11 ili noviji, koji imaju više od 1,5 GB radne memorije.