Stiglo nam je ljeto, a s njim i godišnji odmori i sezona kupanja. Ako ste već ušli u svoju ljetnu oazu i uživate uz more, blago vama. No, ako još razmišljate o tome gdje biste se mogli prepustiti čarima ljeta i uživati u moru i suncu, u nastavku potražite neke od najljepših Jadranskih plaža

Plaža Dubovica

Plaža Dubovica Hvar
Shutterstock 

Jedan od dragulja otoka Hvara svakako je plaža Dubovica. Smještena je otprilike osam kilometara istočno od grada Hvara i zapravo je odličan izbor za sve koji se na ovom otoku dobre zabave zažele i malo mira. Predivna ladanjska kućica iz 18. stoljeća, kristalno čisto more, šljunak i eto savršenog recepta za odmor iz snova. 

Galebove stijene

Galebove stijene spilja Pula
Shutterstock 

Ljepote na pretek svakako ima i na još jednoj hit lokaciji na našoj obali – Galebovim stijenama kod Pule. Prekrasne bijele stijene izdižu se iznad bistrog mora. S njih možete skakati i to će vam definitivno potaknuti adrenalin, a poseban doživljaj bit će plivanje u spilji. Ovdje je, doista, nestvarno, jer je riječ o plaži koja definitivno nije poput ostalih. 

Plaža Pasjača

Pronašli smo još jedan favorit ljeta - plažu Pasjača. Ovo je jedna od najpopularnijih plaža na Instagramu, a nedavno ju je ugledni Vogue uvrstio na svoj popis najljepših europskih plaža koje treba posjetiti ovog ljeta. Smjestila se iza strmih litica i - što je najvažnije - na njoj uopće nije pretjerana gužva. 

Plaža Pasjača, Konavle.jpg
Shutterstock