Kao prava kazališna glumica, Bojana Gregorić Vejzović pohvalila se na Instagramu kako voli sve na vrijeme isprobati, pa je tako sa suprugom Enesom napravila i probni ručak za Badnjak. U storyjima je, naime, s pratiteljima podijelila recept za hobotnicu koja je gotova u svega sat vremena, a za Story.hr otkrila je i kako će ove godine izgledati blagdani u njihovom domu te u čemu pronalazi utjehu i zadovoljstvo u vremenu pandemije.

Na pitanje tko je chef, spremno je odgovorila 'Ja sam šef, a Enes je samo mastercef u kuhinji'.

'Mislim da se zapravo sjajno nadopunjavamo. On je maštovit i voli kuhati, a ja sam čistačica kakve nema. Enes kuha kada može od snimanja i ostalih obaveza, a mene se ne pita, ja moram sve kad god i kako god znam', dodaje jedna od omiljenih domaćih glumica kroz smijeh.

Ipak, kaže, ima i svoje adute u kuhinji, a to su sarma i špageti bolonjez.

Šteta da se nitko ne želi baviti usisavačem i vešom

 'No ne bunim se kada god Enes moje mjesto za štednjakom želi preuzeti. Šteta da se nitko ne želi baviti usisavačem i vešom. To jednostavno ne vidi nitko od mojih ukućana, iako imamo psa koji se linja poprilično. Samo znaju reći 'Pa kak' nisi stigla opeglati mi tu majicu?!', nastavlja Bojana ironičnim tonom.

Blagdanske nervoze u njihovom domu nema jer, poznato je, dobra priprema je pola odrađenog posla.

'Obično sve pripremim večer ranije, pa kuhanje ide laganini uz priču i druženje. Ovaj Badnjak pripremit ćemo bakalar i hobotnicu na salatu, to je zaželjela Zoe. Jako će nam faliti okupljanje cijele obitelji. Nadala sam se da će se cijela zdravstvena situacija stabilizirati, no jedino što nam u ovim okolnostima preostaje je kratko zajedničko druženje na klupi obližnjeg parka, uz čašu kuhanog jer moramo čuvati naše djedove i bake', poručuje Gregorić Vejzović.

Unatoč pandemiji, ona i suprug imali su sreće pa su uspjeli nastaviti raditi svoje poslove, doduše u okvirima koje zdravstvena situacija dozvoljava.

Nadam se normalizaciji vremena zahvaljujući cjepivu

 'Imali smo sreću da smo uspješno radili svoj posao unatoč porušenoj Gavelli koja još uvijek nije krenula u sanaciju. Enes je napisao sjajan tekst i napravio autorski projekt 'Obavezan smjer', odigrali smo predstavu koja je hermetička preslika ovog vremena. Čak su nas i djeca pohvalila da nikada nisu u kazalištu vidjela tako dobar horor. Nadam se normalizaciji vremena zahvaljujući cjepivu, do tada igram svoje predstave u okolnostima koje dopušta stožer, a Enes snima 'Dar mar' i dani prolaze uz svakodnevne kućanske obaveze. Ono što mi daje nadu i vraća veselje su moja djeca! Oni su glavni razlog i izvor veselja, nade i snage za bolje sutra!', iskreno zaključuje popularna hrvatska glumica.

Hobotnica na Bojanin i Enesov način

A za sve one koje zanima recept za hobotnicu obitelji Gregorić Vejzović, Bojana je kroz storyje detaljno sa suprugom objasnila pripremu.

'Dakle hobotnicu stavimo u prazan lonac, poklopimo i stavimo na laganu vatru 20 minuta. Ništa voda. Luk smo narezali na sitno i kulen. Sad to dinstamo s malo lovora i češnjaka, a ovdje ću tekućinu od hobotnice čuvati i s njom ćemo podlijevati. Sad ćemo dodati malo pasate od rajčica, otprilike dva decilitra, već smo dodali bijelo vino, sol, tekućinu od hobotnice i to se kuha otprilike 35 minuta', objasnili su, a Bojana je na kraju dodala kako u recept ide i origano i timijan.

Blagdanski ugođaj u domu Gregorić Vejzović: 'Ja sam šef, a Enes masterchef'
Instagram 

'Hvala ljubavi. Jako fino i jednostavno, caka je u tome da podlijevate tekućinom koju hobotnica pusti dok se kuha u praznom loncu', objavila je na kraju dok je isprobavala ručak.