Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROBAJTE NE ZAPLAKATI: Sin Marine Tucaković otkrio NJEZINU POSLJEDNJU ŽELJU 

Sin Marine Tucaković otkrio je detalje o njezinoj smrti i koja joj je bila posljednja želja

Marina Tucaković Izvor: Instagram

Jedna od najomiljenijih autorica s ovih prostora, Marina Tucaković, preminula je jučer u 68. godini nakon borbe s karcinomom dojke i u tuzi ostavila obitelj, ali i brojne prijatelje i suradnike. 

Priopćenje o smrti voljene majke i supruge obitelj je poslala redakciji Nova.rs. Obitelj je u pismu objasnila kako je Tucaković preminula usred komplikacija izazvanih oboljenjem od koronavirusa, nakon višegodišnje borbe s tumorom, a otkrili su i koja je bila njezina zadnja želja. 

marina tucakovic Izvor: Instagram

'Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a covid ju je uspio pokositi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kuće, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina. Svaki minut koji je Marina provela u bolnici za nas je bio dug kao godina. Uvijek se odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

marina tucakovic Izvor: Twitter

Nije stigla primiti prvu dozu cjepiva zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja', naveli su u priopćenju Marinin suprug Aleksandar Radulović i sin Milan Laća Radulović.

Zamolili su, nadalje, za privatnost i razumijevanje u danima tuge, ali i zahvalili na svim porukama koje su dobili.

'Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na glazbenoj sceni Srbije i regije je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osjećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnog suputnika, a ne nacionalno blago', poručili su.

marina tucakovic Izvor: YouTube screenshot

Potom su otkrili i kako će Marina biti sahranjena. 

'Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u obiteljskoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana. Nije voljela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže obitelji i prijatelja, uz prisustvo svećenika i obred. Zbog epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo se oprostiti od nje bez prisustva publike i novinara', zamolila je njezina obitelj.

Povezane vijesti

Komemoracija za javnost održat će se nakon 40 dana žalosti.

'Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru', napisali su na kraju pisma Milan i Aleksandar. 

Magazin

Royals