Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIČA O MONSTRUMU: Dobio je nadimak po jezivom mitu, oženio 15-godišnjakinju i godinama zlostavljao maloljetnice

R. Kelly proglašen je krivim za niz seksualnih prijestupa, a takve glasine kruže već gotovo 30 godina.

R Kelly Izvor: Instagram

Nakon dva tjedna vijećanja, porota je glazbenika R. Kellyja proglasila krivim za sve optužbe s kojima se suočio. Kazna bi mu trebala biti izrečena 4. svibnja, a prijeti mu i nekoliko desetljeća iza rešetaka.

Naime, proglašen je krivim za seriju seksualnih prijestupa, a među njima za višegodišnje vođenje sustava seksualnog iskorištavanja mladih žena i djece, prenio je BBC.

Iako se gotovo tri desetljeća suočavao s optužbama, uvijek ih je demantirao. Ali, kada su žrtve o tome progovorile na televiziji, situacija je napokon shvaćena ozbiljno. Čak su devet žena i dva muškarca priznali seksualno nasilje ili poniženje koje im je pjevač nanio, a neke su žrtve svjedočile da su bile maloljetne u vrijeme kada ih je seksualno zlostavljao. Kriv je i za kršenje Mannovog zakona koji zabranjuje međudržavnu seksualnu trgovinu.

Povezane vijesti

Zanimljivo, kontroverzni pjevač je sam priznao kako ga je u djetinjstvu zlostavljala starija rođakinja, a posebno je bizaran podatak kako je dobio svoj poznati nadimak 'The Pied Piper of R&B'. U prijevodu na hrvatski to znači 'čarobni frulaš', a radi se o priči o mladiću koji otima svu djecu iz sela i odvodi ih u pećinu, gdje ih drži sve dok seljaci ne isplate dug.

Ne smijemo zaboraviti niti njegov brak s tada 15-godišnjom pjevačicom Aaliyahom, koja je poginula u avionskoj nesreći sa samo 22 godine. Bilo je to u kolovozu 1994. godine, a par je pritom koristio lažne papire u kojima je pisalo da pjevačica ima 18 godina.

'Nisam ponosan na to što se dogodilo tog dana jer ja sam za njih krivotvorio papire, budući da je Aaliyah bila maloljetna. Dobili smo dozvolu, bili smo u hotelu i nakon toga otišli na vrlo kratku ceremoniju. Aaliyah nije imala Vjenčanicu, a Robert nije imao sako. Aaliyah je izgledala zabrinuto i uplašeno. Želio sam joj pomoći, a ona me je gledala kao da želi razgovarati sa mnom', otkrio je kasnije bivši suradnik R. Kelly, Demetrius Smith. Brak je brzo nakon toga poništen.

R. Kelly je u zatvoru već dvije godine
R. Kelly je u zatvoru već dvije godine
Izvor: Prodimedia

Pjevač je imao 20 godina kada ga se često viđalo pred srednjim školama, gdje je razgovarao s maloljetnicama te ih pipkao, kao i dječake. Također, seksao se s maloljetnicama pred kolegama na turneji, a onda se oglasila i njegova bivša supruga Andrea Lee koja se udala za njega sa samo 22 godine. Zajedno imaju troje djece, a dotična tvrdi kako ju je kontrolirao i zlostavljao, a zatim i fizički napao nakon razvoda, zbog čega je tražila zabranu približavanja.

Šuškalo se i kako je pjevač bio vođa bizarnog seks-kulta, a postojala je i jeziva snimka na kojoj zlostavlja 14-godišnjakinju po kojoj je i urinirao, dok je netko sve snimao. Nekoliko je djevojaka držao zarobljenima u kućama u Atlanti i Chicagu, no toliko im je 'isprao mozak' da su se kasnije izjasnile kako žele ostati s njim. U njegovim vilama mobiteli su, naravno, bili zabranjeni.

Hoće li pjevača sustići ruka pravde, saznat ćemo 4. svibnja 2022. godine.

Povezane vijesti

Magazin

Royals