Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVIJEZDA 'SEKS I GRADA' PROMIJENILA JE MIRANDU PREMA SEBI: Nakon dugog braka s muškarcem zaljubila se u posebnu ženu

Autor Gracija Pleština

Koliko je Cynthia Nixon utjecala na razvoj lika Mirande Hobbes?

 6666.jpgCynthia Nixon sa suprugom Izvor: Profimedia

Cynthia Nixon (55), poznatija kao Miranda Hobbes iz serije Seks i grad, nedavno je za Vanity Fair progovorila o svojoj ulozi u dugoočekivanom nastavku pod nazivom I tek tako... Glumica i aktivistica na prvu nije htjela prihvatiti ulogu, no na nagovor kolega ipak se predomislila.

'Odluka je bila jako teška. Nisam mislila da ću prihvatiti ulogu – bila sam vrlo neodlučna' izjavila je Nixon.

'Što sam više razgovarala s kolegicama Sarah Jessicom Parker i Kristin Davis te režiserom Michaelom Patrickom Kingom o stvarima bez kojih ne mogu, pravoj promjeni te većoj rasnoj raznolikosti i uključivosti za razliku od Seksa i grada, bili su za' pojasnila je glumica.

 Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis na premijeri nastavka serije 'Seks i grad' Izvor: Profimedia

Inače, Cynthia Nixon poznata je aktivistica i zagovarateljica rasne raznolikosti. Prije tri godine uključila se u politiku te se na izborima 2018. godine kandidirala za guvernerku države New York. Iako je izgubila izbore, njezina karijera u politici nije prestala.

'Bila sam ugodno iznenađena koliko su intenzivno svi slušali i koliko smo zajedno svi radili ne samo da preuredimo 'kuću', več da izgradimo potpuno novu 'kuću' u kojoj smo bili svi mi, ali s novim karakterima', rekla je dobitnica Emmy nagrada.

'Došlo je vrijeme kad su žene provele desetljeća brinući o drugim ljudima i ponovno se mogu fokusirati na sebe. Tko sam ja? Tko ja želim biti?' zapitala se Nixon.

 Cynthia Nixon u kampanji za guvernerku New Yorka Izvor: Profimedia

Aktivistica i glumica nadodala je kako je duboko zahvalna na ulozi u Seks i gradu, no napomenula je kako joj uloga Mirande u prijašnjim epizodama ponekad i nije bila na nivou.

'Jako sam ponosna na seriju, iako je ponekad bila nepromišljena i neuključiva što se tiče rase i spolova, ali Miranda mi je donijela puno novih uloga tijekom godina', izjavila je Cynthia Nixon.

'Što sam se više odmicala od uloge Mirande, uloge su bile sve bolje zato što su me ljudi prestali doživljavati samo kroz tu ulogu. Ali jedno moram priznati, Seks i grad dao mi je odraslu karijeru. I za to ću zauvijek biti zahvalna', pojasnila je glumica.

Podsjetimo, Cynthia Nixon se nakon 15 godina braka s Dannyjem Mozesom razvela 2003. godine. Deset godina nakon rastave, otkrila je svoju seksualnu orijentaciju te se ponovno udala za Christine Marinomi. Priča se da su vezu počele nedugo nakon prekida s bivšim mužem.

 Cynthia Nixon i Christine Marinoni u braku su od 2013. godine Izvor: Profimedia

Cynthia svoju seksualnost identificirala kao queer, a njezina nova uloga Mirande u nastavku I tek tako... neodoljivo posjeća na njezin život.

Ima li nova Miranda Hobbes autobiografske elemente Cynthie Nixon, prosudite sami...

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image