Gdje god se pojavi, Melania Trump privlači pažnju. Bivša prva dama, koja danas slavi 52. rođendan, supruga je američkog milijardera Donalda Trumpa, a iza sebe ima buran život.

Njezina ljepota zagarantirala joj je uspjeh na modnim pistama, a prve je modne korake napravila već sa 16 godina. Sa 17 je pozirala čuvenom fotografu Stani Jerku.

'Vraćao sam se s jedne modne revije u Ljubljani i vidio ju ispred zgrade. Vjerovatno je čekala prijateljicu. Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje', prisjetio se prije nekoliko fotograf za Reuters. Te su fotografije bile odskočna daska za njenu manekensku karijeru koja ju je naposlijetku odvela do Milana, Pariza i New Yorka...

'Bila je sramežljiva na početku, ali brzo je učila i zanimao ju je svaki detalj procesa fotografiranja. Iz uspavane čahure preobrazila se u glamuroznog leptira', rekao je Jerko.

Melania i Donald Trump u braku su 17 godina
Profimedia 

Melanijini roditelji i dalje žive u obiteljskoj kući s malim dvorištem u njenoj rodnoj Sevnici, a često ju posjećuju u SAD-u, gdje živi i Melanijina sestra Ines. Njezin otac Viktor je za život zarađivao prodajući auto-dijelove, a majka Amalija je radila u tvornici dječje odjeće.

Odrastanja s Melaniom prisjetila se prijateljica iz djetinjstva Mirjana Jelenčić koja je u jednom intervjuu otkrila da je bivša prva dama uvijek imala istančan ukus.

Melania Trump promijenila je ime
Profimedia 

'Voljela je čitati i uvijek je sa sobom nosila knjige. U kući je imala sprave za vježbanje i tako održavala formu. Obožavala je lijepu odjeću i znala ju je nositi. Davala joj je osobni pečat tako što bi ponešto sama redizajnirala. Bilo mi jasno da će raditi u modnoj industriji, iako nikada nije govorila da želi biti. Govorila mi je da jedva čeka otići u školu dizajna u Ljubljanu', ispričala je Jelančič.

Ta joj se želja i ostvarila, pa je završila školu za dizajn, a školovanje je nastavila i na studiju u Ljubljani, ali ga je napustila već na prvoj godini.

Melania i Donald Trump vjenčali su se 2005. godine
Profimedia 

Manekenska karijera je dobila zamah kada je 1992. godine izabrana za prvu pratilju Miss Slovenije. Radila je sa slavnim fotografom Helmutom Newtonom, a njezine su fotografije krasile naslovnice Vougea, Harper’s Bazaara, Vanity Faira, Ellea, Allurea…

Kako je sve više pozirati u SAD-u, odlučila je promijeniti svoje ime. Živciralo ju je što njezino ime Melanija u Americi čitaju Melanidža, pa je iz imena izbacila slovo J i postala Melania Knauss.

Njezin se život preokrenuo kada se 1996. godine preselila u New York i dvije godine kasnije upoznala Donalda Trumpa na jednoj zabavi. On je došao s drugom djevojkom, no nije mogao odoljeti Melaniji. Ona ga je tada testirala tako što mu nije željela dati svoj broj, već ga je tražila njegov kako bi provjerila hoće li joj dati osobni ili službeni broj. Donald je prošao test, a javila mu se tek nakon tjedan dana.

Nekoliko godina kasnije Trump ju je zaprosio, a pred oltar su stali 22. siječnja 2005. na Floridi. Njihovo je vjenčanje proglašeno najglamuroznijim u 21. stoljeću, a Melania je nosila Diorovu vjenčanicu vrijednu 200.000 dolara. Vjenčanica je bila toliko teška da se kasnije morala presvući, a svadbena je torta bila ukrašena s čak 3000 ruža.

Melania Trump rođena je u slovenskoj Sevnici
Profimedia 

Godinu dana nakon vjenčanja na svijet je stigao sin Barron.

Njezin kontroverzni suprug godinama je na meti žestokih kritika, posebice zbog svojih upitnih odluka i izjava za vrijeme predsjedničkog mandata, a Melania ga je uvijek bezuvjetno podržavala.

'Mnoge optužbe protiv njega sasvim su lažne. Mnoge su i točne, a ja se ne libim reći da je griješio. Opet, on je na konstantnoj meti medija. Pomalo je sirov, znate. Ružne riječi koje koristi su dječački žargon, ali kada ga malo bolje upoznate, on je nevjerojatan džentleman, pun podrške za drage ljude. Priča o tome kako ponižava žene pada u vodu kada pogledate njegove kompanije u kojima su na brojnim utjecajnim mjestima upravo žene. On ih podržava u tome da slijede svoje snove i teže ka najvišim pozicijama', rekla je jednom prilikom Melanija za CNN.

Donald i Melania Trump upoznali su se na jednoj zabavi
Profimedia 

Njegova predsjednička kampanja iznijela je na površinu brojne Trumpove utege, ali i Melanijine. Objavljene su njezine gole fotografije snimljene u privatnom zrakoplovu Trumpovih, a ona je rekla da se nema čega stidjeti.

'One su snimljene dok sam bila model i ponosna sam na njih. Veoma sam naporno radila. Zašto bih se stidjela', poručila je prije nekoliko godina.

Donald i Melania Trump upoznali su se na jednoj zabavi
Profimedia 

U javnosti je dosad rijetko govorila, a nakon što je Trump postao predsjednik rekla je da će biti profinjena i pristojna prva dama. To je i bila, no svakim njenim pojavljivanjem u javnosti sve su glasnija bila šuškanja da ne podnosi Donalda. Za oko su svima zapeli njezini mali incidenti prema suprugu, poput onoga kada mu u javnosti nije htjela dati ruku, ali i ledeni izrazi lica u Trumpovu društvu kada je često izgledala iznervirano. Neki su govorili da 'izgleda kao životinja zatočena u kavezu.' Nakon što je izgubio drugi mandat na predsjedničkim izborima, šuškalo se da Melania želi razvod, no do danas nije podnijela zahtjev.

Više fotografija Melanie Trump pogledajte u galeriji.

Profimedia Melania Trump