Roland Garros počeo je žestoko kao i uvijek, a na samom početku Novak Đoković porazio je Japanca Yoshihita Nishioku u tri seta.

Đoković je očekivano, najglasniju podršku dobio upravo od svoje supruge Jelene, ali ovog puta uz nju je na tribinama bila i žena koja joj je najveći oslonac u životu - majka Vera.

I dok se Dijana Đoković često može vidjeti u javnosti, to nije slučaj s Jeleninom mamom. Vera Ristić rijetko se pojavljuje na javnim događajima te se na prste jedne ruke mogu izbrojati njezine paparazzo fotografije.

Ipak, Jelena i ona njeguju vrlo blizak odnos te su se tijekom cijelog meča dobro zabavljale i nisu skidale osmijeh s lica.

jelena Đoković jako je bliska s majkom
Instagram 

Mnogi su komentirali kako je Jelena svoju ljepotu naslijedila upravo od Vere, a obje su dobile brojne komplimente.

Inače, nije tajna koliko je Novakova supruga povezana s majkom, a shodno tome su je svojedobno povrijedili i razni medijski napisi koji su je se ticali.

Naime, kako je pisano, Vera Ristić je navodno aktivno sudjelovala u zagađivanju ekološkog sustava Srbije kao žena koja se kao direktorica energetskih tvrtki zalagala za izgradnju mini hidroelektrana na tom području.

Ipak, Jelena je javno stala u obranu svoje majke, osjećajući potrebu da ispriča svoju stranu priče i objasni kako stvari stoje.

'Moja majka se godinama ne bavi izgradnjom MHE i nema utjecaja na najnovije projekte koji se provode u zemlji. Žao mi je ako priroda pati u Srbiji zbog stvaranja MHE, jer to nije smisao održive energije. No, uvjerena sam da tome nije pridonio nitko iz moje obitelji. Baš suprotno. Kao obitelj koja se već desetljeće bavi humanitarnim radom, sve svoje napore usmjeravamo prema svojoj djeci, učeći ih zdravim navikama te zaštiti i poštivanju okoliša. Bit će nam puno lakše naučiti djecu pravim vrijednostima nego odrasle' - napisala je jednom prilikom Jelena na Instagramu.

S druge strane, u medijima se godinama isticalo kako ona, za razliku od odnosa sa svojom majkom, s Đokovićevom majkom ima veoma loš odnos.Dijana je nekoliko puta i javno isticala kako se ne slaže s načinom na koji hrane i odgajaju djecu. Tako je jednom prilikom Dijana 'udarila' direktno na Jelenu kada je ispričala anegdotu s unucima.

Dijana Đoković majka je Novaka Đokovića
Profimedia 

'Normalno je i prirodno da je Jelena preuzela neke stvari, ne bi bilo dobro da se ja miješam u njihov život. Oni nažalost rijetko dolaze, stvorili su svoju obitelji i oazu, a Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju prehrane koju ne podržavam', izjavila je.

Diana Djoković.jpeg
Profimedia 

'Jako sam sretna što imam unuke, što su mi podarili Stefana i Taru. Možda ne provodimo s njima onoliko vremena koliko bismo željeli, ali i ovo vrijeme koje provodim zaista mi puno znači i nekako me vraća u djetinjstvo, u period kada su moja djeca bila mala, kada možda nisam imala vrijeme za igru s njima. Nisam tu da ih odgajam, to će mama i tata raditi, tu sam da uživam u njima i možda ponekad razbijem neke stvari koje im ne dopuštaju, ali u tome je čar', rekla je Dijana Đoković.

Dijana Đoković o unucima
Profimedia 

Dijana je ispričala i da unuci obožavaju palačinke koje im ona sprema te da ih radije jedu nego bezglutensku verziju.'Kad god ima vremena, pokušamo se vidjeti, otići na jezero, prošetati... Dolaze nam u kuću, da unuci osjete toplinu doma kod bake i djeda. Vole moje poznate palačinke. Uvijek se čuje: 'Bako, napravi nam palačinke!', i onda se natječemo: 'Koje ćete, bezglutenske ili normalne?', a Stefan kaže: 'Bako, normalne, pusti one bezglutenske'', ispričala je Dijana.

Jelena do sada nikada nije javno komentirala ove i slične izjave, no ostala je dostojanstvena kada su odnosi u obitelji u pitanju, a hoće li uspjeti izgladiti odnose u budućnosti, ostaje za vidjeti.

Više fotografija Jelene i Novaka Đoković pogledajte u galeriji. 

Profimedia, Instagram Novak i Jelena Đoković zajedno su dobili dvoje djece