Princ Louis postao je prava zvijezda proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete II., a pritom je zasjenio svoju sestru, princezu Charlotte (7) i brata, princa Georgea (8).

Zaigrani četverogodišnjak je plijenio pažnju veselim ponašanjem i izrazima lica na balkonu Buckinghamske palače. Usto je princ odjenuo mornarsko odijelo koje je prvi nosio njegov otac, princ William prije čak 37 godina, kada je imao samo dvije godine. Sličnost princa i njegovog malenog sina bilo je teško ne primijetiti.

Louis je snimljen na balkonu i kako razgovara s prabakom Elizabetom II., a stručnjak za čitanje sa usana Jeremy Freeman otkrio je o čemu su pričali. Princ je pitao kraljicu: 'Dolaze li Crvene strijele?'.  Riječ je o Akrobatskom timu Kraljevskog zrakoplovstva.

'Nadam se', odgovorila je Elizabeta praunuku. Kada je Louis ugledao Crvene strijele kako su obojale nebo u crveno, bijelo i plavo uzbuđeno je viknuo: 'Da, da, da'. Kraljica se nadovezala riječima: 'Eto ih'.

Kraljica Elizabeta II. i princ Louis na balkonu Buckinghamske palače
Profimedia 

'Vau, Crvene strijele', divio se princ. On je i u trenutku kada su avioni na nebu napravili broj 70 jer toliko godina je Elizabeta na vlasti rekao: 'Vau, to je bilo glasno' i pokrio je rukama uši.

Louisova majka Kate Middleton se smijala i rekla suprugu, princu Williamu da pogleda njihovog sina na što se i on nasmiješio.

Inače, najmlađi sin vojvode i vojvotkinje od Cambridgea ove je godine debitirao u kočiji i na balkonu tijekom jubileja.

Ovo nije prvi put da djeca iz Cambridgea podsjećaju na obiteljsku povijest. Princ George je 2015. godine, kada je imao dvije godine, debitirao u Troopingu u istom plavom kombinezonu koji je William nosio.