Marko Livaja je u nedjelju zabio gol na utakmici protiv Kanade, a kasnije se na Instagramu oglasio stihovima pjesme o zastavi.

Marko Livaja jedan je od najpoznatijih domaćih nogometaša
Profimedia 

Nije to obična tkanina, srce mi ko najveća planina, ponosa, uhvati me navala, kad se zavijori iznad naših glava’, napisao je u opis fotografije na kojoj slavi gol.

Inače, riječ je o pjesmi Ivana Mandića ‘Hrvatska zastava’, a neki Hrvati priznali su kako su prvi put čuli pjesmu zahvaljujući Livaji.

Njegov izbor pjesme komentirala je i Mirjana Hrga.

Nije to obična tkanina...’ - refren nosi pjesmu kojoj možeš naći milijun mana, ali poruka je snažna. Za one koji osjećaju. Za one koji ne osjećaju, ne osuđujem, jer to se ne uči. Nisu krivi. Izbor ove pjesme, u nekakvoj mojoj magli, napravio je više za razumijevanje Sjevera i Juga, nego stotine loših članova Uprave ili sastanaka s HNS-om. Ne znam mnogo o Livaji, ali čini mi se da nije slučajno ikona Hajduka. Za taj status moraš imati i srce i glavu. I moć da mijenjaš sebe i druge’, napisala je na Facebooku.

Mirjana Hrga o Marku Livaji
Facebook 

Ranije je komentirala Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru.

‘Nogomet radi ono što politika ne bi stoljećima. Donosi Zapad Istoku u njegovoj biti. Kada je 2013./2014. Istok krenuo Zapadu (val migranata prema Europi), borci za ljudska prava bili su šokirani krutošću Europe koja je odbijala prihvati hidžab, burke, nikab uz objašnjenje da 'to nije u našoj tradiciji, da je riječ o nepoštivanju kulture u koju dolaze i sl. Gladni su, a ne jedu svinjetinu, klanjaju gdje stignu...'. Nevladine organizacije vrištale su zbog takvog 'primitivizma zatucanih Europljana’, napisala je te dodala:


Sada je Zapad došao Istoku. Plaže, more, sunce...idealno za razgolićene ljepotice u Katru. Nogomet. Idealno za pivo i otpuštanje svih kočnica. Ali - stop. 'To nije nas stil života. Vi ste ovdje gosti. Poštujte pravila zemlje u koju dolazite.' Zapad ponovno šokiran. Šokirani i oni koji su vrištali zbog primitivizma Europe nespremne da napravi dovoljno mjesta za različitosti. Eto, sad su jedni dugima pokazali. I ako ono što vrijedi za jednog, vrijedi i za drugog, nije strašno. Lekcija je zapravo odlična'.