Ivo Kovačević, otac BB pobjednice Marijane Seifert koja je nestala u travnju 2022., preminuo je u šibenskoj bolnici u 64. godini života. Kako se saznaje, prije nekoliko je tjedana saznao da ima rak pluća koji je bio uznapredovao, a sada ga je stajao i života.

‘Razbolio se i umro od tuge za našom Marijanom. Nije dočekao da dozna što joj se dogodilo’, potvrdila je za Slobodnu Dalmaciju njegova supruga Gordana Kovačević. Podsjećamo, Marijana je nestala prije osam mjeseci iz svog doma na zagrebačkoj Savici, a od tada joj se gubi svaki trag. Njezin je otac Ivo u svom posljednjem intervju za Story otkrio kako se osjeća po pitanju nestanka svoje kćeri.

Ivo Kovačević preminuo je u 64. godini života
story.hr 

Tada je, početkom studenog, stigao iz Knina u Zagreb kako bi mirno prosvjedovao ispred policijske postaje Kruge, pa je komentirao i kćerin nestanak.

‘Nema nikakvih rezultata šest mjeseci. Nitko me ne zove dok ja ne zovem. A kad ja zovem, onda mi kažu: 'Istraga u tijeku'. Ako ne dođem, ne vidim i ne čujem što se radi, ne mogu mirno spavati niti funkcionirati, zato sam došao. Nije to prosvjed da se mi razumijemo. Da sam htio prosvjed, bilo bi 50 ljudi ovdje - dragovoljaca i invalida Domovinskog rata, kao što sam i ja. Ali nisam htio uvlačiti svoje prijatelje, to mi ne treba. Mene samo zanima što se radi, što se događa i dokle se došlo’, ispričao je tad ekskluzivno za Story. Tom prilikom nam je otkrio i da njegova supruga Gordana nije imala snage doći s njim, ali je istaknuo da se nada da će mu kći pronaći živu.

Ivo Kovačević s kćeri Marijanom Seifert
Tomislav Miletić/PIXSELL 

Tada je otkrio i koje teorije je sam imao o razlogu nestanka svoje kćeri. Kao što znamo, Marijana je posljednji puta viđena kod mosta na rijeci Savi, nedaleko svoje zgrade u kojoj je živjela u stanu s obitelji, suprugom Karlom i svoje dvoje djece. Od tada su na nasipu pronađene samo njezine osobne stvari, a njoj se izgubio svaki trag. Razne su se teorije plele o razlogu nestanka plavokose Marijane koju javnost pamti po pobjedi u regionalnom Big Brotheru i njezinoj romansi s Nikolom Nemeševićem.

'Teoriju ima svatko. Ako pitaš 100 ljudi, svatko od njih će imati svoju teoriju. Da imam ikakvu osnovanu sumnju, prvo bih je rekao policiji. Nemam osnovane sumnje, nisam takav čovjek da sumnjam u nekog za nešto što ne znam. Dakle, osnovane sumnje nemam, a sumnje imam, a sve moje sumnje sam rekao gdje sam trebao reći - u policiji', rekao je tada te dodao kako smatra da se Marijana nije sama ubila.

Marijana Seifert je nestala u travnju 2022. godine
Pixsell/Tomislav Miletić 

'Netko je tu pomogao, barem psihički jer ne mora se ubiti čovjeka fizički, može i psihički. Tko, zašto, kako, ne znam. Vjerojatno će se kad-tad saznati, ali tko zna hoću li ja to dočekati. Da se netko ide ubiti, zar bi se sjetio skinuti torbicu? Nema nikakve logike po mom mišljenju', rekao je Marijanin otac Ivo te otkrio javnosti i da tada već mjesecima nije bio u kontaktu s njim.

'Zadnji put sam ja njega zvao, sad bi on mene trebao zvati, mlađi je od mene. Vidjet ćemo se danas-sutra jer moram vidjeti unuka. Zvat ću ga danas da se nađemo da vidim dijete. Nemam ja ništa protiv njega. Da znam nešto, to bi bila druga priča', rekao je.

Ivu smo tada pitali kako izgleda njegov život otkako je Marijana nestala.

'Nikako, šest mjeseci nisam ušao u kafić da s prijateljima popijem kavu. Ne zato što ne želim, nego zbog pitanja koja dobivam. Imate ljude koji pitaju iz znatiželje, ima onih koji suosjećaju sa mnom. Kako bih izbjegao one koji me pitaju da bi širili dalje i još nešto dodali, onda se najbolje odmaknuti od svega. A kakav mi je život? Nikakav, niti se mogu nasmijati niti razveseliti, niti otići na krizmu i pričest nekome. Kako ću? Da svira glazba i da se veselim, a čemu? Niti mogu niti hoću', poručio je.

Podsjetimo se, Marijana i njezin suprug Karlo zajedno su dobili sina koji danas ima dvije godine. Marijana inače iz prvog braka ima i kći, koja ima 14 godina.

Marijana Seifert i Ivo Kovačević u Big Brother emisiji
Pixsell/STR-5687 

Jedna od skandaloznijih stvari koje je Ivo otkrio novinaru Storyja je i to da je tvrdio da su Marijana i njezin suprug Karlo bili pred razvodom u trenutku njezina nestanka, što je potaklo sumnju da je Karlo bio umiješan u nestanak supruge.

'Oni su bili pred razvodom. Marijana je to krila od mene, ne od majke, ja sam to zadnji saznao. Ne zbog straha, nije se ona mene bojala, nego iz poštovanja, u smislu: 'Treći razvod, što će tata reći?'. Ja sam to prihvatio. Rekao sam joj: 'Ako ne valjaš ti, odmakni se, ako ne valja on - odmakni se opet ti'. Njihov brak je bio klimav od Nove godine. Komunikacija je među njima bila loša inače. A Marijana voli društvo, voli izaći i to je to. Možda to mnogi ne podržavaju, ali svatko vodi svoj život', zaključio je Ivo.

Njegova tragična preuranjena smrt po mišljenju mnogih je rezultat ekstremno stresnog perioda ove godine te boli zbog nestanka kćeri Marijane.