Nakon što su na ovogodišnjoj Dori odnijeli pobjedu i dobili priliku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu, kontroverzni hrvatski bend Let 3 postao je glavna tema na društvenim mrežama.

Rijetko tko nije izrazio svoje mišljenje o njihovom nastupu, i dok neki smatraju da je upravo ovo ono što Hrvatskoj treba da bi prekinula niz loših plasmana na ovom glazbenom natjecanju, drugi se zgražaju nad nastupom.

Ovo nije prvi put da se Let 3 našao 'na tapeti', a bend je jednom prilikom zbog živopisnih nastupa završio i na sudu. Naime, 2006. godine bend je dobio prijavu za narušavanje javnog reda i mira jer su tijekom jednog koncerta ispred Gradske vijećnice u Varaždinu članovi publici pokazivali gole stražnjice u koje su stavili čepove.

'Svirali smo u Varaždinu i (…) slučajno se dogodilo da, za Badnjak na performansu koji uvijek imamo, kada smo izvodili naš modni ples smo bili dosta oskudno odjeveni. Ljudi su izašli iz crkve i to ih je valjda uvrijedilo. Onda su nas tužili. U konačnici, nismo baš bili goli. Na sudu smo se branili tako da smo rekli da nismo bili goli već da smo imali čep u guzici. I kako su nas tužili tako smo mi u čast LET3 i varaždinskog prijateljstva ispucali čepove iz guzice’, ispričao je Mrle u nedavnom intervjuu za Top Music Desk Top radija.

Damir Martinović Mrle bez brkova
Jurica Galoić/PIXSELL 

Iz fotografskih su arhiva ovih dana isplivale fotografije nastale u studenom 2008. godine, prilikom Mrletovog dolaska na sudsko ročište u Općinski sud u Varaždinu.

On je na sud stigao u prugastom odijelu ispod kojeg je nosio sivu majicu s crvenom petokrakom zvijezdom na prednjoj strani, a u rukama je nosio crvenu ružu.

Međutim, najviše pozornosti privlači njegovo lice. Osim što je fotografija stara 15 godina pa je jasno da je na njoj mlađi, Mrle je na fotografiji glatko izbrijan, a bez svog zaštitnog znaka, dugih brkova, gotovo je neprepoznatljiv.