Kraljevska obitelj koristi se kodnim imenima za kraljevske posjete, ljetovanja u inozemstvu i općenito u svrhu sigurnosti. Kraljica je imala čak nekoliko kodnih imena.

Ovo su kodna imena kraljevske obitelji

Kraljica Elizabeta II

Kraljica je imala nekoliko različitih kodnih imena. Kada je izlazila u javnost, policija i vojska su bili zaduženi za njezinu sigurnost, a kodno ime bilo joj je Sharon. Kada su komunicrali porukama, zaštitari us kraljicu nazivali samo 'S'.

Kad je smrt u pitanju, kraljica je tada imala vjerojatno najsnažnije kodno ime od svih - Operation London Bridge.

Njezin privatni tajnik bio je odgovoran za obavještavanje ljudi i pokretanje planiranog protokola, govoreći 'Londonski most je srušen'.

Kraljica Elizabeta II
Profimedia 

Princ Philip

Kada je preminuo Vojvoda od Edinburgha, princ Philip, kodno ime koje su koristili za njegov sprovod bilo je 'Operation Forth Bridge'.

Bridge Forth je most u Edinburghu u Škotskoj - a kako je on vojvoda od Edinburgha, dobio je to kodno ime.

William i Kate

Oni nemaju pogrebna kodna imena, imaju pseudonim koji koriste kada idu na odmor ili na kraljevske turneje. Poznati su kao Daphne Clark i Danny Collins.

William i Kate
Profimedia 

Princ Harry i Meghan Markle

Princ Harry i Meghan imali su kodna imena prije nego što su otišli iz kraljevske obitelji. Bili su poznati kao Davina Scott i David Stevens.

Kralj Charles

Kralj Charles ima tri različita kodna imena, Prvi, i vjerojatno najneočekivaniji, bio je 'Unicorn' (Jednorog) kojeg je koristio tijekom posjeta Sjedinjenim Državama 1971. godine.

Kada je postao kralj, počeo je da koristi kodno ime 'Operation Golden Orb'. Ali, obitelj mora biti spremna i za najgori scenarij. Smrt princa Charlesa komunicirat će se kodnim imenom 'Operation Menai Bridge'.

Kralj Charles
Profimedia 

Princeza Diana

Pokojna princeza Diana je surađivala s novinarom Andrewom Mortonom na knjizi o svom životu. Knjiga je bila toliko velika tajna da je čak dobila i svoje tajno ime: Noah, a osmislila ga je sama Diana, piše MSN.

Princeza Diana
Profimedia