Trebao je to biti miran tjedan u redakciji. Imali smo kolegij i razgovarali o temama koje su proteklih dana zaokupile naše misli, opušteni jer smo priču za naslovnicu idućeg broja imali dogovorenu i iznimno smo joj se veselili. I onda je kolegica, na samom kraju razgovora, otkrila da je dobila informacije s nekoliko strana koje, navodno, upućuju na to da jedan sportaš, kojega se smatra i svojevrsnim nacionalnim herojem zbog zasluga na međunarodnom planu, ima novu ljubavnicu. Naime, ne samo da ima ljubavnicu, što bi bilo priča sama po sebi, nego da je onu 'staru' navodno zamijenio drugom - najjednostavnije rečeno.

Riječ je o čovjeku kojega većina nas poznaje sa sportskih terena i već ga godinama prati imidž zločestog dečka koji se malo primirio u braku. No čini se da ona narodna 'vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada' vrijedi i u slučaju ovog muškarca.

Kada biste pogledali njegov profil na Instagramu, vidjeli biste samo ono najbolje - fotografije s obitelji i prijateljima. Stvarnost je ipak nešto drukčija, posebice kada na uvid dobijete drugu stranu priče u kojoj je on junak postelje jedne druge žene, koja očito nema problem s tim da uživa s oženjenim muškarcem.

U ovoj je priči dotična najmanje bitna jer je ona već godinama slobodna žena, barem onoliko koliko smo čuli, neopterećena konvencijama nametnutog morala, a on je taj koji je stao pred Boga i izrekao zavjete svojoj supruzi. Među njima je sigurno bio i onaj da je ona njegova jedna i jedina i da neće poželjeti drugu i u dobru i u zlu.

Marko Banjavčić
Luka Lajić 

Toga se, mnogi šuškaju, ne drži, posebice dok putuje Hrvatskom i svijetom kako bi pokazao svoj neosporan sportski talent. Duge su noći kada ste daleko od obitelji, dok spavate po hotelima na drugom kraju Hrvatske ili pak Europe. Kako supruga valjda ima dovoljno obaveza s djecom, jasno je da ona neće pratiti njegov tempo, nego će se fokusirati na to da klinci u najosjetljivijim godinama imaju svojevrsnu životnu stabilnost. Tko zna, možda je to i razlog zašto zatvara oči pred onim o čemu po kuloarima mnogi tračaju, jer je gotovo nemoguće da informacija o bračnoj prevari nije došla do nje.

On je neosporno zgodan, atraktivan frajer, iznimno talentiran, gotovo grubijanskog profila. Ali prsten na lijevoj ruci, prema šuškanjima brojnih, ne zaustavlja ga čini se u namjeri da zadovolji svoje potrebe s ‘dobrim ribama’ koje mu se podaju gdje god se pojavi. Tko zna, možda bračna sreća, koja izvire iz svake objave na društvenim mrežama, nije tako sjajna i svjetlucava kako se čini. A možda je cijela ova priča napuhana do mjere da se oni, koji im zavide, žele igrati lažnim informacijama i glumatati dušobrižnike.

Kako god bilo, ovo je možda samo faza koja će završiti, kao i besana noć s ljubavnicom, nakon otrežnjenja od trenutačne strasti i jake pohote. Očito sve ima rok trajanja, pa i fascinacija ljubavnicama. Nadam se samo da se dotična neće zaljubiti, kao ona bivša, jer tek tada počinju pravi problemi.