Slavni tenisač Novak Đoković jedan je od najboljih tenisača svijeta, a za to je, osim redovitih treninga i zdravih životnih navika, uvelike zaslužna i njegova prehrana, na koju pazi već godinama.

Poznato je da je, zbog problema s alergijama, tenisač prilagodio prehranu i iz nje izbacio stvari koje mu ne odgovaraju, poput glutena, mliječnih proizvoda, šećera i crvenog mesa, a kako bi uvijek bio na vrhuncu snage i očuvao zdravlje i vitalnost, vrlo je važno što i kako jede, ali i s kojom hranom započinje i završava dan.

Tako Novak, kako bi uvijek bio u odličnoj formi i bez problema izdržao sve te višesatne mečeve, svoje jutro započinje čašom mlake vode s limunom za detoksikaciju organizma, i to na prazan želudac - samo jedna čaša vode s limunom jača imunitet, djeluje kao antioksidans, čisti kožu, poboljšava probavu te daje energiju i utječe na bolje raspoloženje, što je ovom sportašu itekako važno.

Osim toga, Novak je u jednom intervjuu otkrio da nakon vode s limunom popije i sok od celera, a zatim i zeleni smoothie s raznim algama, voćem, superhranom i suplementima.

Uz to pije puno vode tijekom cijelog dana, a u prvom dijelu dana izbjegava namirnice koje nadimaju, pa ujutro često pojede i žitarice, poput kvinoje, divlje riže i prosa, te batat i krumpir. Krumpir mu uvijek mora biti kuhan, a nikada pržen ili uz dodatak maslaca ili sira.

Vrlo je važno i kojim namirnicama završava svoj dan, pa je tako u jelovniku za kraj dana za Novaka nezaobilazna namirnica avokado, jedna od najzdravijih namirnica na svijetu. Avokado je bogat vitaminom E i kalijem, a sadrži i vitamin C, vitamin B6 te ima nizak udio ugljikohidrata i visok udio vlakana, koja pomažu u probavi i produljuju osjećaj sitosti.

Svojom prehranom Novak je inspirirao mnoge, a među njima je i naša pjevačica Nina Badrić, koja je iz prehrane također izbacila namirnice životinjskog porijekla.

'Od kada se ovako hranim, moje tijelo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milijun puta više u odnosu na sve prijašnje godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe. Pratila sam dugo način ishrane Novaka Đokovića i mnogih meni bliskih ljudi koji se tako hrane godinama i zaista sve ima smisla. Moja snaga se ustostručila. I duh i tijelo. Osjećam se odlično, poletno, bistro, snažno i svakome preporučujem da zdravom ishranom diže svoj imunitet, a samim time kilogrami se tope. Ova promjena je način života, a ne jednokratna dijeta, a benefiti ovakve ishrane su zaista nesagledivi za naše zdravlje i život', poručila je Nina uz jednu objavu na Instagramu.